12 bebeğin öldüğü ihmal davası savcısını tehdit edenler tutuklandı

12 bebeğin öldüğü ihmal davası savcısını tehdit edenler tutuklandı
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Y.E.'nin tehdit edilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 5 kişi tutuklandı.

İstanbul ve Tekirdağ'da gerek olmadığı halde özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin bir süre önce soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcı Y.E.'nin makamında tehdit edilmesiyle ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 5'i tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken, 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol şartı hükümlerince serbest bırakılması talep edildi.

Avukat Aylin Arslantatar, görüntülerde yer alan Mustafa Kemal Zengin, tetikçi olduğu iddia edilen Baki Çelik, Baki Çelik'in ağabeyi ve savcının verilerinin ilk verildiği kişi olan Yavuz Çelik ve itirafçı olan Muhammed Emin Orhan tutuklandı.

Mustafa Gür, Tarık Arslantatar, İsmail Koşar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:DHA