'Zam sepeti'ne tıkla öğren: Maaşının ne kadar eridiğini kendin gör

CHP İstanbul Gençlik Kolları, 'maaşının ne kadar erdiğini kendin gör' diyerek zamların maaşların ne kadarını götürdüğünün hesaplandığı bir site kurdu. zamsepeti.com hesabına girince önlerine çıkan ekranda maaşlarını yazarak aylık ödemelerini teker teker giriyor. Mevcut maaşın bittiği noktada ise geçen yıl alınan ürünlere ne kadar harcandığı raporla sunuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Gençlik Kolları, zamlara tepki göstermek amacıyla 'zam sepeti' adlı bir internet sitesi kurdu.

zamsepeti.com ’a giren kullanıcılar önlerine çıkan ekranda maaşlarını yazarak aylık ödemelerini teker teker giriyor. Mevcut maaşın bittiği noktada ise geçen yıl ne kadar harcandığı ile birlikte rapor sunuluyor. Kullanıcılar, girdikleri maaş miktarı ile yapılan alışverişler sonrasında “Üzgünüz ama.. Mevcut hükümet bunu size layık görmüyor” mesajıyla karşılaşıyor.

'Gir maaşının ne kadar erdiğini kendin gör'

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları tarafından yapılan açıklamada, ''Eriyen alım gücü, boş kalan sepet! Zam Sepeti’ne gir maaşının ne kadar erdiğini kendin gör!

Markette, pazarda üç günde bir etiketler değişiyor. Elektrikten doğal gaza, akaryakıttan köprü geçişlerine, benzinden, temel tüketim maddelerine, temizlik ve hijyen ürünlerinden kıyafete… Zam haberi almadığımız tek bir gün bile geçmiyor. Hayat pahalılığı nedeniyle gelirleri sürekli eriyen vatandaşların ise sepetleri boş kalıyor. Vatandaşlar alışveriş sepetini nasıl dolduracağını, ev kirasını, elektrik faturasını nasıl ödeyeceğini ise kara kara düşünüyor.

Zam haberlerinin kanıksandığı bu günlerde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları tarafından yeni web sitesi hazırlandı. www.zamsepeti.com giren vatandaşlar maaşını yazdıktan sonra ev kirasını, elektrik faturasını ve temel tüketim maddelerini sepete ekleyebilecek. Alışveriş bittikten sonra geçen senenin ve bu senin fiyat farkı ile vatandaş maaşının ne kadar eridiğini görebiliyor. '' ifadelerine yer verildi.