Yine Anlaşamadılar

Yine Anlaşamadılar
Euro Grubu Başkanı Dijsselbloem, Yunanistan ile yürütülen müzakerelerde anlaşmaya varılamadığını açıkladı.Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan’ın borç kriziyle ilgili müzakerelerde anlaşmaya varılamadığını...

Euro Grubu Başkanı Dijsselbloem, Yunanistan ile yürütülen müzakerelerde anlaşmaya varılamadığını açıkladı.

Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan’ın borç kriziyle ilgili müzakerelerde anlaşmaya varılamadığını belirtti. Dijsselbloem, Lüksemburg’da yapılan Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerde ilerleme kaydedilemediğini ifade etti.

‘YUNANİSTAN YENİ ÖNERİ SUNMALI’

Dijsselbloem, “Bakanlar, yeni öneriler getirmenin Yunanistan’ın görevi olduğuna dair güçlü bir mesaj verdi” ifadesini kullandı. Eurogroup başkanı, bu ay bitmeden mevcut anlaşmayı uzatmanın hala mümkün olduğunu kaydetti ve Yunanistan’ı Euro Bölgesi içinde tutmak istediklerini ifade etti.

PAZARTESİ ACİL TOPLANTI VAR

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise Euro Bölgesi’nin 19 liderinin pazartesi günü Yunanistan ile görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi için acil olarak toplanacağını söyledi. Tusk, Avrupalı liderlerin Yunanistan’ın durumunun en yüksek seviyede tartışılması amacıyla bir araya geleceğini belirtti.

TOPLAM BORÇ 320 MİLYAR EURO

Avrupa Merkez Bankası ve IMF verilerine göre, Yunanistan’ın toplam borcu 320 milyar Euro ve milli gelirin yüzde 177’ine tekabül ediyor. Yunanistan’ın kurtarma paketine ödemesi gereken 240 milyar Euro borçlarının en büyük bölümünü oluşturuyor. Ayrıca, ülkenin Avrupa’nın lokomotif ülkesi olan Almanya’ya 56 milyar Euro borcu bulunuyor. Yunanistan, Haziran’da IMF’ye 1,5 milyar Euro ve 5,2 milyar Euro da kısa dönemli borçlanma senetleri olmak üzere 6,7 milyar Euro borç ödemesi gerekiyor. Ülkenin Temmuz’da da IMF’ye 452 milyon Euro, kısa dönemli senetlere 2 milyar Euro ve Avrupa Merkez Bankası’na 3,5 milyar Euro olmak üzere 5,95 milyar Euro borç ödemesi bulunuyor.