Yeni vergi Çinli otomotiv devini çıkmaza soktu: Yıl sonu satış beklentisi çakıldı

Yeni vergi Çinli otomotiv devini çıkmaza soktu: Yıl sonu satış beklentisi çakıldı
Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Volvo, yeni vergi zorunluluğundan dolayı yıl sonu satış hedefini düşürdü.

En çok tercih edilen otomobil üreticilerinden olan Volvo, rekor kırdığı 2023 yılından sonra 2024 yılı sonu için satış hedefini düşürdü.

jgis.png

Geçtiğimiz yılı tüm zamanların en yüksek küresel satış rakamlarıyla tamamlayarak rekor kıran Volvo Cars, elektrikli araç satışlarında da gözle görülür bir artış kaydetti.

Volvo Cars, toplam 708 bin 716 otomobil satışı ile geçtiğimiz yılı rekorla kapatmıştı.

0a0121047b9cda93f6ae3f841cc4a7a1.jpg

2023'TE ROKOR 2024'TE ÇÖKÜŞ

Normal şartlar altında 2023 yılında gösterdiği performansı 2024 yılında da sürdürmeyi başaran Volvo Cars, EX30 modeli ile satış patlaması yaşadı ancak yıl sonu beklentilerini aşağı yönlü güncelledi.

EX30 modeli Avrupa'nın en çok satılan elektrikli araçlar listesinde 3. sırada yer alsa da araç satışları dünya çapında düşüyor.

Volo Cars'taki ciddi düşüşün nedeni ise Avrupa Birliği Komisyonu tarafından getirilen "Çin vergisi" olduğu değerlendiriliyor. Uzmanlar, bu verginin üretimin bir kısmını Çin'de olan Volvo'ya da ağır bir darbe vuracağını düşünüyor.

Üretimin belli bir bölümünün Çin'de olması Avrupa'ya gelecek modellerinin ek yüzde 37.6 oranında vergiye takılacağı anlamına geliyor.