Rakamı duyan inanamıyor: Yazlık kirası 1 milyon lira!

Rakamı duyan inanamıyor: Yazlık kirası 1 milyon lira!
Ekrem Açıkel, Halk TV'deki "Halkın Haberi" programında tatil bölgelerindeki sezonluk yazlık evler, villalar ve daire fiyatlarındaki astronomik artışları ele aldı.

Ekrem Açıkel, Halk TV'deki "Halkın Haberi" programında tatil bölgelerindeki sezonluk yazlık evler, villalar ve daire fiyatlarındaki yüksek artışlarını masaya yatırdı.

Ekrem Açıkel, tatil bölgelerindeki yazlık ev kiralarının dudak uçuklattığını belirterek, "Hali vakti yerinde olan vatandaşların bile 1 milyonluk yazlık kiralarını ödediği Bodrum, Çeşme, Alaçatı, Datça gibi yerlerde yazlık kiralayacak olanlar kim, ne kadar vergi verecek? Hep mi garibanın sırtına binecek bu işler?" diye ekledi.

yeni-proje.png

Ekrem Açıkel, "Uçuk yazlık kiraları ne olacak? Bunun bir denetimi olacak mı?" diye sorarak devam etti. Bodrum, Çeşme, Datça ve Alaçatı gibi yerlerde kiralık villa veya dairelerin sezonluk aylık kiralandığını ve Bodrum Emlakçılar Odası'nın açıklamasına göre yazlık ve villa satışlarının yüzde 16 düşüş gösterdiğini, ancak kiralamanın yüzde 70 arttığını dile getirdi. Aradaki bu farkı vurguladı.

2.png

FİAYTLAR AKILLARA ZİYAN

Açıkel, "Fiyatlar Akıllara Ziyan" dedi. Gecelik 1 milyon liraya villa kiralamanın yanı sıra aylık kiraların 50 ila 750 bin lira arasında değiştiğini, sezonluk kiraların ise 300 bin ile 1,5 milyon lira arasında olduğunu belirtti.

3.png

PEKİ YA VERGİSİ?

Açıkel, vergilendirme konusuna da değindi. Bir haftalık otel tatilinin 4 kişilik aile için 300 bin ile 1 milyon lira arasında değiştiğini belirtti. "Alan razı, veren razı" anlayışının hüküm sürdüğünü, birçok ödemenin elden veya kayıt dışı yapıldığını ve bu durumun herkes tarafından bilindiğini ancak pek kimse tarafından dile getirilmediğini ifade etti.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :