Türkiye'nin o sahilinden doğalgaz müjdesi gelebilir! Çalışmalar yapıldı, ekiplerin denizden gaz fışkıracağına inancı tam

Türkiye'nin o sahilinden doğalgaz müjdesi gelebilir! Çalışmalar yapıldı, ekiplerin denizden gaz fışkıracağına  inancı tam
TPAO, Adilhan-1 adlı sondaj kuyusu açarak bölgede doğalgaz varlığını araştıracak.Sondaj çalışmaları Çanakkale İli AR/TPO/K/G17-c1,c4 nolu ruhsat alanında, Gelibolu ilçesi Adilhan Köyü sınırları içerisinde gerçekleştirilecek.Projenin değeri 4 milyon lira olarak tahmin ediliyor.Yaklaşık 19 bin 500 metrekarelik bir alanda yapılacak sondaj çalışmaları 1250 metre derinliğe kadar inecek.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) tarafından doğal gaz arama çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Adilhan-1 adlı sondaj kuyusu açılacak ve denizden gaz çıkartılması planlanıyor. Proje, Çanakkale İli AR/TPO/K/G17-c1,c4 nolu ruhsat alanında gerçekleştirilecek ve Gelibolu ilçesi Adilhan Köyü sınırları içinde yer alacak.

sahilm.jpeg

Projenin tahmini değeri 4 milyon lira olarak belirtiliyor. Adilhan-1 adlı sondaj kuyusu, yaklaşık 19 bin 500 metrekarelik bir alanda açılacak ve 1250 metre derinliğe kadar inilecek. Sondaj sırasında çatlatma yöntemi uygulanmayacak.

sahil2.jpeg

Yapılan ön çalışmalar sonucunda, kuyudan günlük maksimum 100.000-150.000 m³ doğal gaz üretilebileceği tahmin ediliyor. Eğer alanda doğal gaz bulunursa, çıkarma çalışmaları devam edecek.

sahil3.jpeg

Bu gelişme, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı ve yerel kaynaklara dayalı enerji politikası açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Doğal gazın bulunması halinde, ülkenin enerji arz güvenliğine olumlu katkı sağlaması bekleniyor.