SPK'dan Sermaye Artırım Onayları Açıklaması

SPK'dan Sermaye Artırım Onayları Açıklaması
Sermaye Piyasası Kurulu, Beşiktaş ve Vera Konsept şirketlerinin sermaye artırım başvurusunu yanıtladı. 960 Milyon liralık bedelli sermaye artırım işlemi onaylandı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 28 Haziran tarihli bülteninde önemli kararlar aldı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 960 milyon liralık bedelli sermaye artırımı başvurusu onaylanırken, Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 615 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusu da kabul edildi.

SPK, Beşiktaş'ın Sermaye Artırımını Onayladı

YENİ YATIRIM FONLARINA İZİN

SPK, yeni yatırım fonlarının kurulmasına da izin verdi. Fiba Portföy Yönetimi A.Ş.'nin Fiba Büyüme Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Odak Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş.'nin Vanora Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile RE-PIE Portföy Yönetimi A.Ş.'nin Birinci ve İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonları onaylandı.

SUÇ DUYURUSU VE İNTERNET ERİŞİMİ ENGELİ

Kurul, "hileli davranışlarla kişilerin aldatılarak zararına kendisine yarar sağlanması" suçlamasıyla Bilal Yağcı hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Ayrıca, yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı tespit edilen 33 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını duyurdu.