Milyonlarca Memurun Gözü Zamda! Hakem Heyeti İlk Toplantısını Yaptı

Milyonlarca Memurun Gözü Zamda! Hakem Heyeti İlk Toplantısını Yaptı
4 milyon memur, 2,5 milyon memur emeklisinin 2024 ve 2025 yılları maaş zamlarında son sözü söyleyecek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. 11 kişilik Hakem Kurulu, en geç 31 Ağustos'a kadar kararını verecek.

Bugün saat 10.30'da ilk toplantı için Sayıştaş'ta bir araya gelen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, milyonlarca memur ve emeklisinin maaş ve sosyal haklarına ilişkin en geç 31 Ağustos’a kadar karar verecek. Karar, taraflar açısından bağlayıcı olacak.

Memur ve memur emeklisinin maaş zamlarına ilişkin müzakere sürecinde hükümet, 2024 yılı için yüzde 15+10, 2025 yılı için yüzde 6+5 teklif sunmuştu. Kamu konfederasyonlarının zam teklifini kabul etmemesi nedeniyle süreç uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı.

Hakem Kurulu'nda kimler yer alıyor?

Mevzuat uyarınca kurul başkanı dahil, üyelerin 7’sini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan belirledi. Kurul’da, MEMUR-SEN’i 2, KAMU-SEN ve KESK’i 1’er üye temsil ediyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İlhan Hatipoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken kurul üyesi olarak görev alıyor.

Akademisyenler Prof. Dr. Fatih uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu da Erdoğan'ın belirlediği diğer hakem kurulu üyeleri oldu.

Hakem Kurulu’nda MEMUR-SEN'i genel başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu temsil ediyor.

KAMU-SEN adına Türkeş Güney ve KESK adına Şenol Köksal hakem kurulunda görev yapıyor.

Kaynak:halktv.com.tr