Skoda Ne Yaptıysa Olmadı! Türk Şirketi Çek Cumhuriyeti'nde Dev İhale Kazandı

Skoda Ne Yaptıysa Olmadı! Türk Şirketi Çek Cumhuriyeti'nde Dev İhale Kazandı
Çek Cumhuriyeti'nde Türk şirketi Bozankaya, en büyük troleybüs ihalesini kazandı. Škoda Electric'in itirazı reddedildi ve sözleşme henüz imzalanmadı.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre Çek Cumhuriyeti'nde gerçekleşen en büyük troleybüs ihalesi, Türk üretici Bozankaya'nın zaferiyle sonuçlandı. Bu karar, Škoda Electric'in itirazını reddeden Rekabetin Korunması Ofisi'nin kararının ardından geldi. Sözleşme henüz imzalanmadı.

70 adet kısmi troleybüs alımı, Çek Cumhuriyeti'ndeki en büyük troleybüs siparişi olmasının yanı sıra en uzun süreli siparişlerden biri olma özelliğini taşıyor. İhale 2022 gibi erken bir tarihte duyurulmuştu.

CUMHURİYET SAVCILIĞI BELGELERİNE GÖRE

Cumhuriyet Savcılığındaki idari işlemlere ilişkin belgeler, troleybüslerin elektrik ekipmanlarının tedarikçisinin Cegelec olacağını göstermekte. Škoda başvurusunda, Türk üreticinin yasadışı kamu yardımı almış olabileceğini ileri sürmüştü. Ayrıca Türk üreticinin teslimat tarihlerini de sorgulamıştı.

troleybus-1714808870.webp

12 METRE UZUNLUĞUNDAKİ TROLEYBÜSLER

DPP ihalesini Ekim 2022'de açmış olup son teklif verme tarihi Aralık 2022'ydi. 12 metre uzunluğundaki kısmi troleybüsler için bir çerçeve sözleşme olacak olan ihale, troleybüs ve bataryadan gelen çekiş elektriğini birleştirecek. Bunlar 131, 137, 176, 191 ve 201 numaralı hatlarda çalışacak. Bunların otobüsten troleybüse dönüştürülmesi Prag belediye meclis üyeleri tarafından onaylandı.

DEĞERİ 1.176 MİLYAR CZK

Sözleşmenin değerinin 1.176 milyar CZK olduğu tahmin ediliyor. Rakip troleybüslerin çoğunun ana garajı Řepy garajı olacak. Hat No. 201 için troleybüsler Klíčov garajında depolanacak.