Sevgililer Günü'nde satışlar patladı

Sevgililer Günü'nde satışlar patladı
Sevgililer Günü, çiçekçiden kuyumcuya kadar birçok sektörde hareketliliğe yol açtı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, fiyatlardaki sert artışlara rağmen satışlarda %40’lık bir yükseliş yaşandığını duyurdu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün ekonomik etkilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özel günlerin esnaf ve sanatkar için vazgeçilmez bir gelir kapısı olduğunu belirten Palandöken, piyasalarda gözle görülür bir canlanma yaşandığını ifade etti.

SATIŞLARDA %40’LIK SIÇRAMA

2026/02/13/1-yilda-hic-zam-gelmedi-sevgililer-gununde-ayni-fiyattan-satilacak-1.jpg

Palandöken, çiçekçilik, kuyumculuk, bijuteri ve giyim gibi pek çok farklı iş kolunda yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek şu verileri paylaştı:

Özel günlerde satışlar normal günlere göre %35 ile %40 arasında artış gösteriyor.

Her yıl katlanarak artan fiyatlara rağmen, yurttaşların hediyeleşme talebi güçlü seyretmeye devam ediyor.

Sadece çiçekçiler değil, pastanelerden konfeksiyon mağazalarına kadar geniş bir yelpazede ticaret hacmi büyüdü.

"BÜTÇEYE GÖRE TERCİH YAPIN"

2026/02/13/1-yilda-hic-zam-gelmedi-sevgililer-gununde-ayni-fiyattan-satilacak-3.jpg

Artan yaşam maliyetleri altında ezilen milyonlarca yurttaş için tavsiyelerde bulunan Palandöken, her bütçeye uygun bir tercihin mümkün olduğunu savundu. Bir dal çiçek, bir pasta veya küçük bir takının sevdiklerini mutlu etmeye yeteceğini belirten Palandöken, "Sevdiklerinizin ihtiyaçlarını en iyi siz bilirsiniz. Bu özel gün unutulmamalı" diyerek ekonomik zorluklara rağmen tüketimin sürmesi yönünde mesaj verdi.

ESNAF İÇİN "OLMAZSA OLMAZ" GÜN

Özel günlerin ticarete kattığı canlılığın esnaf için hayati önem taşıdığını vurgulayan TESK Başkanı, bu tür günlerin bayramların ardından en büyük finansal desteklerden biri olduğunu dile getirdi.

14 Şubat'ın hem ticari hem de duygusal açıdan önemli bir dönemeç olduğunu söyleyen Palandöken, tüm vatandaşların bu günü mutlu geçirmesini diledi.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi