Seçimin Ertesi Günü Yandaş Medyada Emekli Ve Memurlara Reform İddiası! 6 Başlıkta Zamlar Şöyle Sıralandı

Seçimin Ertesi Günü Yandaş Medyada Emekli Ve Memurlara Reform İddiası! 6 Başlıkta Zamlar Şöyle Sıralandı
Sabah Gazetesi'ndeki habere göre emeklilerin, maaşlarına Temmuz'da zam gelecek. Hükümet tarafından memurlara ek gösterge verilmesi planlanırken, küçük esnafa erken emeklilik fırsatı sağlanacak. Ev kadınlarına sosyal güvence ve annelere yıpranma payı öngörülüyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Temmuz ayında emeklilerin maaşlarında yapılacak zamla birlikte refah payı, taban aylık artışı ve kök aylıkların taban aylıkla eşitlenmesi gibi çeşitli formüller masaya yatırılacak.

thumbs-b-c-047cd239a5a481982c3faaed69abb0c5.jpg

GENİŞ YELPAZEDE İNDİRİMLER VE KAMPANYALAR BAŞLATILACAK

Ulaşım, iletişim, kültür sanat, turizm, market alışverişi, giyim ve kargo gibi birçok alanda indirimler ve kampanyalar başlatılacak. Yerel yönetimler, bakanlıklar ve finans kuruluşlarıyla yapılan protokollerle emeklilerin yaşamını kolaylaştıracak adımlar hayata geçirilecek.

MEMURLARA 3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Tüm birinci derecedeki memurlara 3600 ek gösterge verilmesine yönelik düzenleme süreci devam ediyor. Meclis'e taşınacak olan düzenleme, memurların emekli ikramiyelerini ve aylıklarını artıracak.

thumbs-b-c-d0aff703f8744dd783a7a081fd5ab50c.jpg

KÜÇÜK ESNAFA ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

SSK ile Bağ-Kur arasındaki farkı kapatacak düzenlemeyle küçük esnaf için erken emeklilik yolu açılacak. Yaklaşık 1 milyon basit usulde vergilendirilen küçük esnafın Bağ-Kur prim şartı 7200 güne düşecek.

EV KADINLARINA SOSYAL GÜVENCE

Ev kadınlarının sosyal güvenceye kavuşturulması ve emekliliklerinin desteklenmesi için yeni düzenlemeler yapılacak. Devlet, isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'ini karşılayacak.

thumbs-b-c-d0aff703f8744dd783a7a081fd5ab50c.jpg

ANNELERE YIPRANMA PAYI

Özellikle çocuk sayısına göre emeklilik yaşının esnetilmesini sağlayacak düzenleme yapılacak. Çocuk sayısına göre emeklilik yaşından indirim yapılacak ve prim de eklenebilecek.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ

Sosyal güvenlik sistemi, emekli refahının artırılması ve sağlık güvencesinin sağlanması amacıyla tamamlayıcı emeklilik ve sağlık sistemleriyle desteklenecek. Otomatik katılım sistemi, işverenlerin katkısıyla ikinci basamak emeklilik sistemi haline gelecek. Böylece bireysel emeklilik sistemi daha da güçlendirilmiş olacak.

thumbs-b-c-9bf608662f6c629f028f1920ccc6a39c.jpg