Ruslar Türkiye'den kaçıyor: Yeni adresleri belli oldu!

Ruslar Türkiye'den kaçıyor: Yeni adresleri belli oldu!
Türkiye’de artan tatil maliyetleri, hem yerli hem de yabancı turistleri alternatif destinasyonlara yönlendiriyor. Duma turizm komitesi üyesi Andrey Gavrilov, Yunanistan'a artan turist akışının Türkiye turizmine zarar verdiğini belirtti. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) de bu eğilimi doğruluyor.

Türkiye'deki yüksek enflasyon oranı, yerel halkın tatil planlarını etkiliyor. RST Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin, Türkiye’de enflasyonun yüzde 80'e ulaştığını belirterek, yerli turistlerin tatil için Yunanistan gibi daha uygun fiyatlı komşu ülkelere yöneldiğini açıkladı.

RUS TURİSTLERİN ALTERNATİF ARAYIŞI

Turkrus.com haberine göre Türkiye, geleneksel olarak Rus turistler için popüler bir destinasyon olmasına rağmen, artan maliyetler nedeniyle bu durum değişiyor. Duma turizm komitesi üyesi Andrey Gavrilov, birçok Rus turistin artık Türkiye yerine Mısır ve Yunanistan gibi alternatif destinasyonları değerlendirdiğini söyledi.

2021/07/18/tatil-dha1-18305012.jpg

TÜRKİYE’DEN RUSYA’YA TURİST AKIŞI

Türkiye'den Rusya'ya turist akışı da artıyor. Rus yetkililer, Türkiye'yi ziyaret eden Rus turist sayısının 6,5 milyondan 7 milyona çıkmasını bekliyor. Ancak, bu artış Türkiye'deki turizm sektörünün yaşadığı zorlukları telafi etmiyor.

EKONOMİK ETKİLER

Artan fiyatlar ve enflasyon, Türkiye'deki turizm sektöründe ciddi ekonomik etkiler yaratıyor. Yunanistan'a yönelen turist akışı, Türkiye'deki turizm gelirlerini düşürürken, yerli halkın da tatil planlarını değiştirmesine neden oluyor.

2022/06/05/iranlilar-3-gunluk-tatil-icin-vana-geldi-oteller-doldu-6482-dhaphoto2.jpg

Kaynak:Haber Merkezi