Reuters'dan fotoğraflı Kavcıoğlu paylaşımı: Katar Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

Reuters'dan fotoğraflı Kavcıoğlu paylaşımı: Katar Merkez Bankası Başkanı ile görüştü
Reuters, Katar Merkez Bankası Başkanı ile TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun görüştüğüne dair bir haber geçti. Doha'da gerçekleşen görüşmede iki ülkenin merkez bankası başkanlarının para ve bankacılık alanlarında işbirliğini ele aldığı ifade edildi.

Reuters'ın Katar devlet haber ajansına dayandırdığı habere göre, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Katar Merkez Bankası Başkanı Bandar bin Muhammed bin Said al-Thani ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doha ziyareti kapsamındaki görüşmede, iki ülkenin finans ve bankacılık alanlarındaki ilişkileri ve bu ilişkileri güçlendirmenin yolları ele alındı.

Atılan tweette şu ifadeler yer aldı:

Katar Merkez Bankası Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Ekselanslarına eşlik eden heyet kapsamında Doha'yı ziyaret eden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ile bir araya geldi Görüşmede iki ülke arasındaki mevcut ikili ilişkiler değerlendirildi. finans ve bankacılık alanında ve bunları geliştirmenin yolları gözden geçirildi.

Kavcıoğlu ile Katarlı mevkidaşı 17 Haziran 2018 tarihinde imzalanan swap (döviz-TL takası) anlaşmasının masaya yatırdığı iddia edildi.

İki isimin anlaşma çerçevesinde işlem tutarının 25 milyar dolara çıkarılması için teknik çalışmalara başlama kararı aldı. Swap tutarı 2021 yılı mayıs ayında 15 milyar dolara yükseltilmişti.

katar.jpg

TRT “Para istemeye mi geldiniz?” sorusu üzerine yayını kesmişti

Dün Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı’nın dışişleri bakanları seviyesindeki hazırlık toplantısından sonra Doha’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman al-Sani ortak basın toplantısı düzenlenmişti.

Katarlı bir gazetecinin, “Acaba, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kabusu aşması için Katar’a mali destek talep etmek için mi geldiniz?” sorusu üzerine basın toplantısını naklen yayınlayan TRT Haber yayını kesmişti.

sahap.jpg

Credit Suisse analistlerinden dikkat çerken Kavcıoğlu iddiası: Faiz indirimi yapılmayacak

Credit Suisse analistler, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun geçen hafta gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında "16 Aralık’ta faiz indirimi olmama olasılığının arttığını" söylediğini iddia etti.

Raporda, TCMB Başkan Yardımcısı Mustafa Duman'ın Para Politikası Kurulu’nun faiz indiriminin devam edip etmeyeceğine yönelik kararını 16 Aralık’ta vereceğini söylediği fakat Başkan Kavcıoğlu'nun araya girerek “16 Aralık’taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” dediği belirtildi.