Resmen başladı! Bütün emeklilere tamamen ücretsiz oldu

Resmen başladı! Bütün emeklilere tamamen ücretsiz oldu
Bugün resmi olarak başladı! Tüm emeklileri bu yaz sıcağında serinletecek olan o hizmet tamamen ücretsiz oldu.

Emekli vatandaşlar, Antalya'daki Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı öğrenci yurtlarından ücretsiz olarak yararlanmaya başladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan etmesi sonrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde öğrenci yurtları emeklilere açıldı.

Emeklilerin Antalya'daki ücretsiz tatili başladı

EMEKLİLER ÜCRETSİZ TATİL YAPACAK

Bu kapsamda emekliler, Türkiye genelindeki tüm öğrenci yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı bulabilecekleri 15 Ağustos'a kadar olan bir aylık süre boyunca tatil yapabilecekler.

Antalya'daki Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu'nda başlatılan uygulama ile birlikte, SGK İl Müdürlüğü tarafından emeklilere özel kahvaltı programları düzenleniyor. SGK İl Müdürü Ali Duru, emeklilerin bir hafta boyunca mutlu ve huzurlu vakit geçirmelerinin hedeflendiğini belirterek, "Bu uygulama ile ülkemize hizmet etmiş emeklilerimize teşekkür etmek istiyoruz. Emeklilerimiz uygulamadan memnun ve Antalya'ya yapılan müracaatların ülke genelinde %25'ini oluşturuyor. Antalya'nın turizm potansiyeli ve talebi çok yüksek" dedi.

Duru, sadece konaklama imkanı sağladıklarını, diğer ihtiyaçlarının emekliler tarafından karşılandığını ve bu sayede uygulamanın Antalya ekonomisine de katkı sağladığını vurguladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ise Seyahatsever projesi kapsamında gençleri ve emeklileri yurtlarda ağırladıklarını belirterek, "Antalya'yı keşfetmek isteyen emeklilerimiz için güzel bir fırsat sunuyoruz. Onların mutluluğu bizleri de heyecanlandırıyor" diye konuştu.

Picture background

Yurttan memnun olan 59 yaşındaki emekli Nazife Atik, internet üzerinden yapılan başvurularının kabul edilmesinin ardından Ankara'dan Antalya'ya geldiklerini ve yurtta çok memnun kaldıklarını söyledi. 64 yaşındaki Mehmet Atik ise yurdun denize yakınlığını ve temizliğini övdü, çalışan personelin cana yakınlığını da vurgulayarak, "Çok güzel düşünülmüş bir proje" dedi.