Şahap Kavcıoğlu, banka yöneticileri ile bir araya geldi

Şahap Kavcıoğlu, banka yöneticileri ile bir araya geldi
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun banka genel müdürleriyle görüşmesi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu salı günü görüşmüştü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu banka genel müdürleri ve yöneticileriyle bir araya geldi.

İstanbul Etiler’de bulunan Türkiye Bankalar Birliği’ndeki toplantıya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, HSBC Türkiye Ceo’su Selim Kervancı, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan ve Garanti Bankası Genel Müdürü Recep Baştuğ'un da aralarında bulunduğu banka müdürleri ve yöneticileri katılıyor.

Toplantı basına kapalı olarak saat 17.15'te başladı.

Toplantıda ekonomideki gelişmelerin ele alınması bekleniyor. 1.5 saat sürecek toplantının ardından Başkan Kavcıoğlu’nun açıklama yapması bekleniyor.

640xauto-001.jpg

Erdoğan ile görüştü

Türk Lirası’nda yaşanan sert kayıpların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MB Başkanı Kavcıoğlu ile iki gün önce Ankara’da bir araya gelmiş, görüşmeye ilişkin detay paylaşılmamıştı.

Görüşme sonrası Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada ”Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir” denilerek vatandaşlar uyarılmıştı.

erdogan-kavcioglu.jpg

"Fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız"

Pazartesi günü kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz konusunda şu mesajı vermişti.

Kurdaki yükselişi izah ederek fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız, hepsinin tepesine tepesine bineceğiz. Bu politikayla biz ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, sonunda ne elde edeceğimizi, hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu gayet iyi biliyoruz.

Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra piyasalar kapalı olmasına rağmen dolar bir anda 11.47'yi görmüştü.

merkez-bankasi.jpg