Petrol Ofisi'nde genel müdür değişti

Petrol Ofisi'nde genel müdür değişti
Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektöründe faaliyet gösteren Petrol Ofisi, Genel Müdür Selim Şiper’in 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla icra dışı göreve geçeceğini ve yerine halen CFO olarak görevine devam etmekte olan Mehmet Abbasoğlu’nun atandığını duyurdu.

Petrol Ofisi Genel Müdürlüğüne Mehmet Abbasoğlu atandı. Şirketten yapılan açıklamada, Genel Müdür Selim Şiper’in 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla icra dışı göreve geçeceği ve halen CFO olarak görevine devam etmekte olan Mehmet Abbasoğlu’nun, bu tarih itibarıyla yeni genel müdür olarak atandığı ifade edildi.

5 yıldır genel müdürlük görevini sürdüren Selim Şiper'in, bu süre zarfında Petrol Ofisi’nin marka değerinin artırılmasına ve Petrol Ofisi’nin sektör liderlik kimliğinin perçinlenmesine liderlik ettiğinin belirtildiği açıklamada, Şiper'in Petrol Ofisi’inin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam edeceği ve aynı zamanda Vitol’ün Afrika dağıtım iştiraki olan Vivo Energy Yönetim Kurulu’na dahil olacağı aktarıldı.

Görevi devralan Mehmet Abbasoğlu'nun Vitol’e 2016 yılında Londra’da çalışmakta bulunduğu Société Générale firmasından katıldığı, Vitol’ün Petrol Ofisi’ni satın almasının ardından şirketin CFO’su olarak göreve devam ettiği belirtildi. Abbasoğlu şirkete katılmadan önce sırasıyla Macquarie, J.P. Morgan ve Turkcell şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev aldı.