Ozan Gündoğdu'dan dolar yorumu: Gelişmeler, doların yukarı yönlü hareketinin devam edeceğini gösteriyor

Ozan Gündoğdu'dan dolar yorumu: Gelişmeler, doların yukarı yönlü hareketinin devam edeceğini gösteriyor
halktv.com.tr yazarı Ozan Gündoğdu, Dolar'ın Türk Lirası karşısında tarihi rekoru kırmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Gündoğdu, Dolar'ın haftaya Türk Lirası karşısındaki yükselişinin haftaya sert başlayacağına dair fikir verdiğini belirtirken "Hafta sonu ve gece piyasaları çok sığ piyasalardır. Bu nedenle iyi bir değerlendirme yapmamızın önünde engel. Perşembe günü olan hareket de kamu bankalarının müdahale ettiğinin göstergesi" dedi.

Dolar'ın Türk Lirası karşısında hızla değer kazanmasının üç nedeni olduğunu söyleyen Gündoğdu, bu nedenleri şöyle açıkladı:

  1. Merkez Bankası faiz kararı.
  2. Dünyada FED’in yaptığı açıklamalar faizleri yukarı doğru çıkarırken Merkez Bankası'nın ters köşede kalması.
  3. Erdoğan’ın Biden’ın hakkında yaptığı açıklamalar

Bu üç nedeninin Türk Lirası'nın değerini olumsuz etkilediğini belirten Gündoğdu, Dolar'ın yukarı yönlü hareketinin devam edeceğini söyledi.

Piyasaların, 29 Eylül'de Soçi’de Rusya-Türkiye görüşmesine kitleneceğinin altını çizen Gündoğdu "Piyasalar orada olacak açıklamalara kilitlenecektir. Tıpkı S-400 meselesini takip ettiği gibi bir hareket olacaktır" dedi.

Gündoğdu ayrıca Türkiye'nin, ABD ve Batı’yla kötü ilişkinin sürmesinin, Euro ve Dolar karşısında Türk Lirası’nın değer kaybının süreceği anlamına geldiğini söyledi.