Otelciler: Zarar Ediyoruz

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, 2024 sezonunun 2023'ten daha iyi olacağını belirterek, beklentilerinin yüzde 5-8 artışta olduğunu açıkladı. Ayrıca, asgari ücretteki yüzde 49'lık artışa ve sektördeki zorluklara rağmen hedeflere ulaşıldığını ifade etti.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) aylık yemekli toplantısında konuşan dernek başkanı Hakan Saatçioğlu, 2024 sezonunun 2023'ten daha iyi olacağını ve yeni sezona ilişkin beklentilerinin yüzde 5-8 arasında artış olduğunu belirtti.

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 49 ARTIŞ: EN YÜKSEK SEVİYE SON 15 YILDA

Otel sektörü için kritik bir konu olan asgari ücretin bir önceki yıla kıyasla yüzde 49 artarak 17 bin liraya çıktığını ifade eden Saatçioğlu, bu rakamın dolar bazında son 15 yılın en yüksek seviyesi olduğunu vurguladı.

HEDEFLENEN RAKAMLARA ULAŞILDI: KALİFİYELİ ELEMAN KAYBI YAŞANDI

Gelir ve turist konusunda hedeflenen rakamlara ulaşıldığını belirten Saatçioğlu, salgın döneminde birçok kalifiyeli eleman kaybettiklerini ancak bu konuda toparlanma aşamasında olduklarını bildirdi.

ZOR GÜNLERDEYİZ AMA FEDAKÂRLIK YAPACAĞIZ

Ocak-Nisan döneminde açık olan tesislerin kur baskısından dolayı zor günler yaşadığını ve zarar ettiğini söyleyen POYD Başkanı, açık olmalarına rağmen doluluk oranlarının yüzde 50-60'lara ulaştığını, ancak zararı birlikte göğüsleyeceklerini ifade etti. Pandemi sürecinde hatalar yapıldığını belirten Saatçioğlu, personel kaybının yaşandığını ve bu nedenle personeli tekrar kazanmak adına fedakârlık yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Etiketler :