New York borsası yükseliş seyrinde açıldı

New York borsası yükseliş seyrinde açıldı
New York borsası güne yükselişle başladı. Dow Jones endeksi yüzde 0,21 artarak 40.916,5 puana çıktı.

Açılışta, S&P 500 endeksi %0,36 artışla 5.490,51 puana, Nasdaq endeksi ise %0,39 kazançla 16.949,63 puana ulaştı. Yatırımcılar, ABD'de yarın açıklanacak tüketici enflasyonu verilerini beklerken, piyasalar açılışta pozitif bir seyir izledi.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta en az 25 baz puan faiz indirimi yapmasının beklendiğini belirtiyor. Bu haftaki enflasyon verilerinin, Fed'in faiz indiriminin boyutuna yönelik daha fazla ipucu verebileceği ifade ediliyor.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve Demokrat aday Kamala Harris'in televizyon ekranlarında karşı karşıya geleceğine dikkat çeken analistler, tartışmanın kamuoyu görüşünü ve varlık fiyatlarını etkileyebileceğini belirtiyor.

Apple'ın hisseleri, Avrupa Adalet Divanı'nın şirkete İrlanda'daki faaliyetlerinden dolayı geriye dönük 13 milyar Euro'nun üzerinde vergi borcu çıkaran AB Komisyonu kararını onaması sonrasında %1 değer kaybetti. Apple dün, yapay zeka özelliklerine sahip yeni akıllı telefonu iPhone 16'nın yanı sıra yeni akıllı saat ve kulaklık modellerini tanıtmıştı.

Oracle'ın hisseleri ise dün beklentilerin üzerinde finansal sonuçlar açıklamasıyla %10'un üzerinde değer kazandı.

Kaynak:Haber Merkezi