Milyonlarca borçlu bayram edecek: Bu hafta Meclis'e geliyor

Milyonlarca borçlu bayram edecek: Bu hafta Meclis'e geliyor
Milyonlarca borçlu vatandaşa bayram ettirecek haber TBMM'den geldi. Meclis'ten geçmesi beklenen yeni düzenlemeler arasında sicil affı ve düşük faizli borç kapatma kredisininde yer aldığı iddia edildi.

Son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışlarından dolayı beli bükülen vatandaşlara rahat nefes aldıracak bir gelişme yaşandı.

frdg.png

TBMM'de kabul edilmesi beklenen yeni düzenlemeler arasında milyonlarca borçlu vatandaşı ilgilendiren önemli bir karar alınacağı iddia edildi. İddiaya göre söz konusu düzenlemeler arasında sicil affı ve düşük faizli borç kapatma kredisi de yer alıyor.

ekran-alintisi.png

Vatandaşların yeni düzenleme kapsamında trafik cezaları, vergi borçları, banka kredileri ve kredi kartı borçlarının silinebileceği öne sürüldü. Borç kapatma kredisi ise en düşük 50.000 TL olarak belirlenirken, bu da milyonlarca borçlu vatandaşların yüksek faiz batağından kurtulmalarına yardım edecek.

25970-1696956549-1.jpg

Genel af kapsamında sunulan devlet destekli borç kapatma kredisi, borçları ödemekte zorluk yaşayan vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak. Özellikle emekli ve dar gelirli kesimlere yönelik, emekli maaşlarındaki düşük zamlar ve asgari ücretteki artışsızlıktan dolayı destek paketleri düzenleniyor.

hv.png

VATANDAŞLAR YÜKSEK FAİZ GİRDABINDAN KURTULACAK

Yanlış ekonomi politikalarından dolayı enflasyonun her geçen gün katlanılamaz hale geldiği Türkiye'de, geçinemediğinden borçlanan vatandaşlara yönelik Meclis tarafından hayata geçirilmesi beklenen iki önemli düzenleme var. Birisi sicil affı, diğeri ise düşük faizli devlet destekli borç kapatma kredisi.

jg.png

SİCİL AFFI ve BORÇ KAPATMA KREDİSİ NEDİR?

Yapılacak iki yeni düzenleme kapsamında, vatandaşların trafik cezaları, vergi borçları, banka kredileri ve kredi kartı borçlarının silinebilecekken, borç kapatma kredisi ise en düşük 50 bin TL olarak sunulacak.

gkh.png

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Yeni düzenlemeden yararlanabilmek için istenen şartlar, bankadan bankaya göre değişikilik gösterecek. Bu krediden yararlanmak isteyen vatandaşlar, gerekli bilgileri öğrenmek için ilgili bankaların resmi web sitelerini veya şubelerini ziyaret edebilir veya müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirler.

Vatandaşlar, borç kapatma kredisini yalnızca kamu bankalarından alabilecekler. Kredi kullanımında minimum tutar 50.000 TL olarak belirlenecek ve kredi alan vatandaşlara esnek ödeme seçenekleri sunulacak, ayrıca düşük faiz uygulanacak.