Mehmet Şimşek: Enflasyon 40'lı rakamlara inecek

Mehmet Şimşek: Enflasyon 40'lı rakamlara inecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da düzenlenen Global Liderler Zirvesi'nde özel bir video mesajla oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eylül ayı verileriyle birlikte enflasyonun 40'lı rakamlara ineceğini belirtti. Konuşmasında sürdürülebilir büyüme için yapısal dönüşümlerin hayata geçirilmesinin kritik olduğunu vurguladı.

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde enflasyonun öncelikli hedef olduğunu ifade eden Bakan, bu yılı %41.5 enflasyonla kapatmayı öngördüklerini söyledi.

thumbs-b-c-5affef5d9690ae3a367b4332a4a5b705.jpg

BAKAN ŞİMŞEK'İN KONUŞMASINDA ÖNCE ÇIKAN NOKTALAR:

  1. Dezenflasyon sürecinin Türkiye’nin refahını kalıcı olarak artırmak için önemli olduğunu vurguladı.
  2. Bütçe açığının bu yıl, geçen yıla kıyasla daha düşük olacağını ve bu durumun Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmesine destek sağlayacağını belirtti.
  3. Son bir yılda net rezervlerde 78 milyar dolarlık bir artış yaşandığını ve bunun arkasındaki nedenin güven olduğunu söyledi.
  4. Türkiye'nin artık dış finansmana daha uygun koşullarda erişebildiğini, bunun da amaçları arasında olduğunu dile getirdi.
  5. Geçiş döneminde bazı zorlukların yaşanacağını, ancak bunların normal karşılanması gerektiğini belirtti.
  6. Bakan, bu ay içinde enflasyonun 40’lı rakamlara düşeceğini ve önümüzdeki günlerde Meclis’in desteğiyle reformların hızlandırılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Etiketler :