Kuyumcukent'te esnaf ayağa kalktı: Aidat oranı yüzde 125'e dayandı, kiralar uçtu

Aidat oranının yüzde 125'e dayandığı Kuyumcukent'te esnaf, "Yönetim istifa" sloganlarıyla protesto gerçekleştirdi. halktv.com.tr'ye bilgi veren bir esnaf, "Burada ne iş yaptığı belli olmayan Arap işletmeler dolu ve onlara yer açmak için esnafa için uçuk kira artışları yapılıyor" dedi.

Türkiye'de kuyumculuk sektörü denince akla gelen ilk yerlerden biri olan İstanbul Yenibosna'da bulunan Kuyumcukent esnafı, aidat artışlarına tepki gösterdi. Kuyumcukent içerisindeki Kuyumcukent İşletme A.Ş. (KİAŞ) önünde toplanan yüzlerce esnaf "Yönetim istifa" sloganları attı.

'Esnaf mağdur ve gergin'

Aidat artışı ve kiracılara uygulanan baskılara tepki gösteren esnaflar, son aidat artış oranının yüzde 125 olduğunu söyledi. Kuyumcukent'teki durumla ilgili halktv.com.tr'ye bilgi veren bir esnaf, "Abartı derecede kira artışları var ve esnafın ekmeğiyle oynanıyor. Burada ne iş yaptığı belli olmayan Arap işletmeler dolu ve onlara yer açmak için esnafa için uçuk kira artışları yapılıyor. Esnaf mağdur ve gergin" diye konuştu.

Otopark ücretinde yüzde 480'lik artış
Öte yandan, Kuyumcukent'te otopark ücretine de yıl başından bu yana yüzde 480 zam geldiği anlaşıldı. Aylık otopark ücreti 90 lira iken önce 200 liraya en son 450 liraya çıktı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :