Kurnaz ev sahipleri pes dedirtti: Hesapları kapatıyorlar

Kurnaz ev sahipleri pes dedirtti: Hesapları kapatıyorlar
Bazı ev sahipleri eski kiracılarını evden çıkartıp daha fazla ücrete kiraya vermek için türlü yöntemler deniyor. Son zamanlarda ev sahipleri akıllara durgunluk veren yeni bir yöntem deniyor: Hesap kapatma.

Fahiş ev kiraları, vatandaşların yeni eve taşınmaları bir yana bulundukları evde dahi kalmalarını engelliyor. Yüksek ev satış fiyatları yeni ev sahibi olunmasının da önüne geçerken yurttaşlar ne yapacaklarını kara kara düşünüyor. Öte yandan bazı ev sahipleri ise sürekli yükselen piyasa koşullarında daha fazla kira alabilmek için eski kiracılarını evden çıkarıyor ve evini kiraya vermekte daha önce hiç karşılaşılmayan şartlar sunuyor.

Hesap kapatma yöntemi

Hürriyet’ten İsmail Arı’nın haberine göre, hesap kapatıldığı için kirasını ödeyemeyen ya da kira ücretini gönderdiği halde ödenmediğinin farkında olmayan kiracı, ev sahibi tarafından “Kiramı ödemedin, evi tahliye et” ihtarnamesiyle karşılaşıyor. Gayrimenkul Hukukçusu Ümit Yasin Kısa, hesap kapatma örneklerinin birkaç aydır çok fazla yaşandığının altını çizdi. Kısa, “Öncelikle ev sahibinin iyi niyetli olmayacağını belirtmek gerekli. Ev sahibinin mahkemeye başvurması halinde mahkeme tarafından ev sahibinin iddiaları geçerli sayılmayabilir. Ancak burada önemli olan kiracının kira borcunu ödemeye niyetli olduğunu kanıtlaması ve bunun için hukuki adımları atmış olması” dedi.

Kısa, şöyle devam etti:

Ev sahibinin sözleşmede yazan banka hesabını kapatması halinde yeni banka hesabını kiracısına bildirmesi gerekiyor. Aksi takdirde kiracı bunu mahkemeden talep edebilir. Bu gibi hususlar elbette somut olaya göre belirlenebilecek. Bu halde mahkeme, gerçekten ev sahibinin gerekli hususları yerine getirip getirmediğine bakacak ve kiracının kira ödemelerini isteği dışında ödeyememesi hali var mı araştıracak.