Konut satışlarına TOKİ kampanyası darbesi

Konut satışlarına TOKİ kampanyası darbesi
KONUTDER Başkanı Altan Elmas, TOKİ’nin orta ve üst gelir grubu için kasımda başlatacağı kampanyayla ilgili beklenti nedeniyle eylül ayından beri konut satışlarının düştüğünü belirterek, “Kampanyanın kasım başında başlatılması iyi olur. Kredili konut satışlarındaki artışla birlikte sektörün de bir miktar nefes almasını bekliyoruz” dedi.

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, eylül ayında konut satışlarının geçen yıla göre yüzde 22,9 düşerek 113 bin 402 adet olarak gerçekleşmesi hakkında yaptığı açıklamada, sektör olarak Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) orta ve üst gelir grubu için kasım ayında başlatacağı kampanyayı beklediklerini söyledi. Elmas, “Eylül ayından itibaren kampanyaya yönelik büyük beklenti oluştu ve satışlar çok yavaşladı. Konut sektörü olarak, bu kampanyanın en geç kasım ayının başında başlatılmasının çok iyi olacağını düşünüyoruz. Orta ve orta üstü kesimlerin de konuta erişimi hızlanacak ve binlerce insan konut sahibi olacaktır” dedi.

Kredili satışların payının giderek azaldığına da dikkat çeken Elmas, “Orta ve üst gelir grubu için planlanan konut kampanyasının başlamasıyla kredili konut satışlarındaki artışla birlikte sektörün de bir miktar nefes almasını bekliyoruz” diye konuştu.

'Yabancılara konut satışının 400 bin dolara çıkarılması satışları düşürdü'

Yabancılara yapılan konut satışlarının eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,8 azalarak 5 bin 49 olduğunu hatırlatan Elmas, "Türkiye’ye olan ilginin devam etmesine rağmen konut alımı yoluyla vatandaşlık edinim sınırının 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılması satışların yavaşlamasına neden oluyor” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :