Koçlar'ın önüne geçmişti: Diyarbakırlı müteahhit ihale şampiyonu çıktı

Koçlar'ın önüne geçmişti: Diyarbakırlı müteahhit ihale şampiyonu çıktı
Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın ihalesinde, Vahit Karaarslan 505 milyon dolar teklif etti ve kazandı. İhaleyi 1 milyon dolarlık farkla kaybeden Koç Holding ise 2021 yılında bu ihaleyi kazanmış ancak birkaç ay sonra ihale iptal edilmişti. Vahit Karaarslan'ın ticari geçmişine bakıldığında ise tam anlamıyla bir ''ihale şampiyonu' olduğu açıkça görülüyor.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın ihalesinde en yüksek teklifi 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan verdi.

Daha önce 2021’de Koç Holding'e verilen ihale, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından birkaç ay sonra iptal edilmişti. 2022'de çıkılan ihale ise yeterli teklif alınamadığından iptal edilmişti.

335214.jpg

Söz konusu limanın 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde ihaleyi alan Vahit Karaarslan tam bir ihale kralı çıktı.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre; Diyarbakırlı işadamı Vahit Karaaslan'ın 2016'dan bu yana Özelleştirme İdaresi ihalelerinden kazandığı yaklaşık 73 milyon dolar değerinde onlarca taşınmaz dikkat çekiyor. Son yıllarda birçok ihaleye katılan Karaarslan'ın en iyi gelir getiren işi ise Antalya'da yaptığı toplam 784 konut olduğu açıklanan Rengi Antalya ve 109 konutluk Tepe Şehir projeleri oldu.

Karaarslan eğer adının gizlenmesini kendisi istemiyorsa vergi rekortmenleri listesinde de adı bulunmuyor.

whatsapp-image-2024-07-16-at-16-40-46-1.webp

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan tablolarda Karaarslan'ın 2016'dan bu yana 9 ayrı ihaleyi kazandığı görülüyor.

KOÇ HOLDİNG İHALEYİ 1 MİLYON DOLARLA KAYBETTİ

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın ihalesinin elemesiz turunda en yüksek teklif 300 milyon 1 dolar oldu. Karaarslan'ın 27. turda kazandığı ihalede 505 milyon dolarla kazandı. Koç Holding'in ise 504 milyon dolar teklif ettiği öğrenildi.