Koç ailesinin kötü haftası: Bir haftada 2 milyar TL kaybettiler

Koç ailesinin kötü haftası: Bir haftada 2 milyar TL kaybettiler
Türkiye'nin en zengin ailesi olan Koç Grubu, ülkenin en varlıklı isimlerini barındırıyor. Milyarlarca dolarlık serveti yöneten Koç ailesi, geçtiğimiz hafta servetlerine bir miktar azalış yaşandı. Koç Holding'in en varlıklı üç üyesi, sadece bir hafta içinde varlıklarında 2 milyar liranın üzerinde zarar etti...

Türkiye'nin en büyük şirketler grubu olan Koç Holding'in yönetimini üstlenen Koç Ailesi, aynı zamanda ülkedeki en varlıklı isimleri bünyesinde bulunduruyor. Şirket, 123 bine yakın çalışanın yanı sıra her yıl milyarlarca dolarlık bir portföyü yönetirken, aile üyelerinin bireysel yatırımları da dudak uçuklatacak cinsten.

Halihazırda Türkiye'nin en zengin 5 isminin 3'ü Koç ailesi mensubu durumda. Milyarderlerin varlıklarını inceleyen Forbes Dergisi, anlık olarak yayınladığı milyarderler listesinde dikkat çeken bir güncellemeye gitti.

kocailesi1.webp

BİR HAFTADA 61 MİLYON DOLARLIK ZARAR

Türkiye'nin en zengin kadını unvanına sahip olan, aynı zamanda Koç ailesi üyesi İpek Kıraç, son bir haftada varlıklarında 23 milyon milyon dolar azalma oldu. Kıraç serveti 3,8 milyar dolara geriledi. Kıraç, Murat Ülker'in ardından Türkiye'nin en zengin ismi haline gelirken, ikinci sıradaki yerini de korudu.

Kıraç'ın teyzesi olan ve Koç Holding'in en deneyimli isimleri arasında yer alan Semahat Sevim Arsel de geride kalan haftayı kötü kapatan isimler arasında yer aldı. Arsel, yaptığı yatırım ve hisse tercihleri ile varlıklarınıda bir haftada 20 milyon dolar azalma yaşanarak 3,7 milyar dolara geriledi.

rahmi4.webp

Koç ailesinin zirvesinde yer alan iki ismi, ailenin en büyük ismi Mustafa Rahmi Koç takip etti. Koç, son haftada 18 milyon dolarlık zararla toplam serveti 3.3 milyar dolara geriledi ve Şaban Cemil Kazancı'yı gerisinde kalarak Türkiye'nin en zengin 5. ismi oldu.

screenshot-5.png

Kaynak:Haber Merkezi