Kimler Zamlı Bayram İkramiyesi Alabilecek? Emekli Bayram ikramiyesine Gelen Zam Kimlerin Hesabına Düşecek?

Kimler Zamlı Bayram İkramiyesi Alabilecek? Emekli Bayram ikramiyesine Gelen Zam Kimlerin Hesabına Düşecek?
2 bin liradan 3 bin liraya çıkartılacak emekliye bayram ikramiyesinden kimlerin faydalanacağı merak konusu oldu. İkramiye zammına ilişkin önce yasal düzenleme yapılacak. Peki zamlı bayram ikramiyesinden kimler, nasıl yararlanacak?

Her yıl iki kere ödenen emekliye bayram ikramiyesine zam geldi. 2 bin lira olarak uygulanan emeklilerin bayram ikramiyesine yüzde 50 zam yapılacak.

2022-emekli-ikramiye-odemesi-ne-kadar-emekli-ikramiyesi-hangi-tarihlerde-verilecek-1642490648-2564.webp

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme, TBMM Başkanlığı'na sunulan 8. Yargı Paketi'nde yer aldı.

dq78ppn0y0-o0jcgx30gqg.webp

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiyenin artırılması için yasal düzenleme yapılacak. TBMM Başkanlığına bugün sunulan yargı paketine bu amaçla madde eklendi. Yasal düzenleme, Meclis yerel seçim dolayısıyla çalışmalarına ara vermeden önce hayata geçirilecek.

Zamlı ikramiyeden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT’liler ile YET düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar Ramazan Bayramında yararlanacak.

emeklilere-ikramiye-mujdesi-yeni-donemde-5-bin-tl-beklentisi-1707120378-326-x750.webp​​​​​​​

Emeklilik dilekçesini 1 Nisan’dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı’nda ikramiye alamayacak.

Emeklilik dilekçesini 1 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında veren EYT’liler de Kurban Bayramı’nda zamlı ikramiyeden yararlanacaklar.

18149212-728xauto.webp

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK)​​​​​​​ emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Etiketler :