Karda mahsur kalanlara çay 2 katına satıldı mı?

Karda mahsur kalanlara çay 2 katına satıldı mı?
Yoğun kar yağışı nedeniyle Gaziantep Nurdağı’nda mahsur kalan vatandaşlar Mirkelam isimli tesislere sığınmak zorunda kaldı. Tesisin karda mahsur kalanlara çayı 2 lira yerine 4 liraya sattığı iddiaları sosyal medyada paylaşıldı. Tesise sığınanlar tarafından yapılan paylaşımlarda yemek fiyatlarının da aynı şekilde arttığı belirtildi. İşletme sahibi iddiaları yalanladı.

Gaziantep’te bir süre önce başlayan şiddetli kar yağışı Nurdağı mevkiisinde binlerce vatandaşın mahsur kalmasına sebebiyet verdi. Bazı vatandaşlar neredeyse 15 saat arabalarının içerisinde mahsur kalırken, bazı vatandaşlar ise yol kenarında bulunan dinlenme tesislerine sığınabildi. Bu tesislerden birisi ise Şanlıurfa Birecik’te bulunan Mirkelam tesisleriydi. Yoğun kar yağışının ardından vatandaşlar, Mirkelam Tesisleri’ne kendilerini zor atarken işletmenin fiyat politikası ise sosyal medyada gündem oldu. Tesislere sığınan vatandaşlar, işletmenin çayı 2 TL’den 4 TL’ye, yemekleri de aynı oranda yükselttiğini ifade etti.

Ayrıca Twitter’ın yanı sıra söz konusu işletmede mahsur kalan bazı Ekşi Sözlük yazarları da durumun doğru olduğunu vurguladı

26.jpg

Twitter kullanıcıları şunları ifade etti:

Dün gece bu tesiste çay 2 liraydı şuan 4 lira fiyatla satılıyor. Yemek fiyatları da aynı şekilde arttı. Zor durumda olan insanları kazıklamayı seviyoruz.

Her mağduriyette olduğu gibi insanımız burada da mağdur olanın tepesine binerek ahlaksızlık seviyesini zirvede tutmayı başardı desenize… Kendim dahil bu memleketin insan profilinden ümidimi kestim… Vicdansız adam bari bu gece çayları ikram olarak verin…

'Yemek, çay ve içecekleri ücretsiz verdik'

Çay fiyatının Kasım ayından beri 3 TL olduğunu belirten Mirkelam Tesisleri Genel Müdürü Melek Karakan iddialara şöyle yanıt verdi:

Gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle doğudan ve güneydoğudan gelen tüm yolcular yolun kapalı olması nedeniyle tesisimizde kalmak zorunda kaldılar. Kasım ayından beri fiyatlarımızda artış yapmadık. Çay fiyatımız 3 TL'dir. Asla bir değişiklik yoktur. Kasım ayında güncellenen fiyatlarla yemek ve çay servisimiz devam ediyor.

Güncel fiyat listelerimiz, tesisimizin üç noktasında mevcuttur. Mağdur olan 2 bin veya 2 bin 500 kişiye yemek, çay ve içecek ihtiyaçları ücretsiz karşılanmıştır.

Halktv.com.tr, Karakan'a 'ücretsiz yiyecek ve içecek servisine sosyal medyadaki tepki ve haber sonrasında m ı başladınız?' sorusunu yöneltti.

Haber ve sosyal medya tepkisinden bağımsız ücretsiz hizmete geçmelerini ise Karakan, şu şekilde aktardı:

Yolun açılıp açılmayacağından bilgimiz yoktu. Kara yollarına çalışmalarının durumunu sorduk. Aynı şekilde araçlar farklı saatler aralığında geldi. Hepsi gece gelip durmadı. Farklı saatlerde geldiler. Yol durumunun süreceğini Karayolları bize söylediler. Hala beklemeye devam edince sabah saatinden başlayıp bu saate kadar ücretsiz yemek ve içecek dağıtımına devam ettik. Yolun açılmaması üzerine işletme sahibimiz tarafından 'yemek ve içecekler ücretsiz verilecek denilince' bizde gereğini yaptık.

Yolun kapalı haberi geldiğinden açıldığı haberi gelene kadar ücretsiz verdik.

Bölgede farklı dinlenme tesisleri var. Bölgede en uygun fiyatlı tesis bizim tesisimiz. Turizm bakanlığının onayladığı fiyatların altında yemek ve içecek veriyoruz.