Kamu bankalarından kredi faizlerinde indirim

Kamu bankalarından kredi faizlerinde indirim
Merkez Bankası'nın 2 puanlık faiz indiriminden sonra, kamu bankaları kredi faizlerinde indirim yapıldığını duyurdu. Konutta ise 1 milyon lira altındaki kredi için faiz yüzde 1,29'a çekildiği duyuruldu.

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından yapılan ortak açıklamada, 22 Ekim itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapıldığı belirtildi.

'Konutta faiz yüzde 1,29'a çekildi'

Üç kamu bankasının yaptığı ortak açıklamada, "22 Ekim 2021 tarihi itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapılmıştır.

Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda % 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise % 1,34 faiz oranları uygulanmaya başlanacaktır. Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir"
ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası Reuters'ta yer alan haberde, kamu bankalarının kredi faiz oranlarında Merkez Bankası'nın faiz kararını takip ederek 200 baz puan indirime gitmeyi planlandığı belirtilmişti. Haberde "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıf Bankası’nın kurumsal, bireysel ve diğer kredi faiz oranlarını düşürecek" ifadesi yer almıştı.

'Kredi faiz indirimi şu an için söz konusu değil'

Bu sabah, Halkbank'ın kurumsal kredi faizlerini 2 puan düşürdüğü iddia edilmişti. Halkbank tarafından yapılan açıklamada ise kurumsal kredi faizlerini 200 baz puan düşürme gibi bir durumun şu an için söz konusu olmadığı belirtilmişti.

adsiz-tasarim.jpg

İlgili Haberler