JP Morgan, Bitcoin tahminini 150 bin dolara yükseltti

JP Morgan, Bitcoin tahminini 150 bin dolara yükseltti
JP Morgan stratejistleri Bitcoin'in altına göre 4 kat daha fazla oynaklık gösterdiğini belirterek, Bitcoin'in adil fiyatının 38 bin dolar civarında olduğunu söyledi. Banka, uzun vadeli beklentilerini ise 146 bin dolardan 150 bin dolara çıkardı.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JP Morgan stratejistlerinin yaptığı analize göre, altınla karşılaştırılan Bitcoin'in 38 bin dolar seviyelerinde olması gerekiyor.

Analistler, Bitcoin'deki oynaklığın altına göre üç kat seviyesine daralması durumunda ise adil değerinin 50 bin dolar seviyesi olduğunu öngördü.

'Bitcoin150 bin dolar olabilir'

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JP Morgan stratejistleri, Bitcoin için 'adil fiyatı' cari piyasa fiyatının, altın ile karşılaştırıldığında ortaya çıkan oynaklığı temel alarak yüzde 12 altında belirlediler.
Panigirtzoglou, Bitcoin için uzun vadeli teorik fiyat hedefini ise 146 bin dolardan 150 bin dolara güncelledi.

Kripto Para piyasasında son durum

Yeni haftaya değer kazanarak başlayan Bitcoin yatırımcısını sevindirerek, analistlerin direnç seviyesi olarak belirttiği 40 bin doların üstünde tutunmaya devam ediyor. 45 bin dolar seviyesini aşan lider kripto para, salı günü son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin'de düşüş

Kripto para borsasında Ocak ayının son haftasında başlayan toparlanma, Fed'in şahin açıklamalarının ardından yavaşlasa da kademeli yükselişine devam ediyor. 24 Ocak’ta 32 bin doları gördükten sonra yükseliş kaydeden Bitcoin, bugün en yüksek 44 bin 927 seviyesini gördü.

Bitcoin bu sabah güne düşüşle başlayarak 43 bin 726 seviyelerinden fiyatlanıyor.

Ethereum 'un fiyatı ne kadar oldu?

Bitcoin'deki kademeli yükselişi izleyen en yüksek hacimli ikinci kripto para Ethereum bugün güne düşüşle başladı. Ethereum bugün 3 bin 105 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor.

Ethereum son 24 saat içinde ise en yüksek 3 bin 186 dolar seviyesini gördü.

Solana en yüksek 118 dolar seviyesine gelirken, Dogecoin 0.17 cente yükseldi.