İTO üyeleri sandığa koşuyor: Cübbeli tepkisi trafiği kilitledi

İTO üyeleri sandığa koşuyor: Cübbeli tepkisi trafiği kilitledi
"Canan Kaftancıoğlu'nun desteklediği aday kazanırsa meydana gelecek bütün günahlara ortak olursunuz" diyen Cübbeli Ahmet, İTO başkanlık seçimlerine muhaliflerin yoğun katılımına neden oldu. Seçimin yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi’ne giden tüm yollar kilitlenirken, üyelerin çoğunun trafikte kalması nedeniyle saat 17.00’de sona ermesi beklenen oy verme süresinin uzatılabileceği konuşuluyor

Cübbeli Ahmet adıyla bilinen İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü’nün "Canan Kaftancıoğlu tarafının desteklediği aday kazanırsa meydana gelecek bütün günahlara ortak olursunuz" sözleri, İstanbul Ticaret Odası’ndaki (İTO) başkanlık seçimlerinde daha önce hiç görülmeyen bir katılıma neden oldu. Daha önce sandığa gitmeyen üyeler bile İTO’da Değişim Zamanı Platformu’na oy vermeye koşarken, Yeşilköy’deki İstanbul Kongre Merkezi’ne giden tüm yollar kilitlendi. Üyelerin çoğunun saatlerce trafikte kalması nedeniyle saat 17.00’de sona ermesi beklenen oy verme süresinin uzatılabileceği konuşuluyor.

whatsapp-image-2022-11-09-at-15-14-46.jpeg

Geçen yıllarda yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı seçimlere katılımın, Cübbeli Ahmet'in mevcut başkan Şekib Avdagiç'i destekleme çağrısında bulunması üzerine ikiye katlandığı belirtiliyor. Cübbeli Ahmet geçen hafta yaptığı açıklamada Avdagiç'e karşı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve ekibinin bir adayının olduğunu ileri sürerek, "Kaftancıoğlu tarafının desteklediği aday kazanırsa meydana gelecek bütün günahlara ortak olursunuz" demişti. Bunun üzerine harekete geçen, 6'lı masanın desteklediği İTO’da Değişim Zamanı Platformu'nun seçime katılımı artırmak için faaliyetlerini hızlandırdığı ve bunda da başarılı olduğu belirtiliyor. Platformun öngördüğü katılımın yüzde 100'üne ulaştığı, gelen bilgiler arasında.

3 isim yarışacak

Seçimde yarışacak 3 isimden ilki, 2018 yılından bu yana İTO Başkanlığı’nı sürdüren ve hükümete yakınlığıyla bilinen Şekib Avdagiç.

İkinci isim, daha önceki dönemde başkan yardımcılığı yapmış olan Murat Kalsın. İTO Meclis Üyesi Kalsın’ın, stratejilerini kurduğu seçim ofisinde büyük bir hızla sürdürdüğü biliniyor.

6’lı masanın desteklediği grupta henüz öne çıkan isim yok

İTO Değişim Zamanı Platformu'nda ise henüz öne çıkan bir isim yok. Grupta Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün kardeşi ve ŞAM Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Bingöl, İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan ve PERPA Kooperatifi ve PERPA B Blok Başkanı Hacı Demir bulunuyor. Kulislerde Sadettin Saran'ın İTO Başkanı olmak istemediği, 2023 Mayıs ayında yapılacak olan TOBB Başkanlığı'na hazırlandığı, bu nedenle de bu seçimlerde TOBB delegesine girmeyi hedeflediği dillendiriliyor. Buradaki isim, komite seçimlerinde çoğunluk sağlanırsa açıklanacak.

Etiketler :