İşverenler bakandan pes dedirten isteklerde bulundu

İşverenler bakandan pes dedirten isteklerde bulundu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun düzenlediği görüşmede oda ve borsa başkanları ile buluştu. Toplantının basına kapalı gerçekleşen bölümünde işverenler işçilerin kazanılmış haklarının gasp edecek taleplerde bulundu.

İşverenler ekonomik krizin faturasını işçilerden çıkarmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'dan bazı taleplerde bulundu. Ekonomim'den Hüseyin Gökçe'nin haberine göre bu talepler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun düzenlediği görüşmenin basına kapalı bölümünde bakan Işıkhan'a iletildi.

ÖZEL SEKTÖRDE İŞ DEĞİŞTİRİRKEN PATRONDAN ONAY ALINSIN

İşverenlerin, çalışanların işyerini kolay değiştirmesini önleyecek tedbirler alınmasını da istedikleri bildiriliyor. Bir oda başkanının, “Bizim 1-2 yıl uğraşıp sıfırdan yetiştirdiğimiz elemanlar, çok küçük maaş farklarıyla hemen başka işyerine geçiyor. Oysa kamuda bir kurumdan başka kuruma gitmek için önceki kurumundan muvafakat isteniyor. Özel sektörde de böyle bir şey olabilir” ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

MEMURLAR KAMUYA GEÇMEDEN 3 YIL ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞSIN

Özel sektörün istihdam sorunun çözülmesi için bir öneri de kamuda çalışmaya başlamanın ön şartı olarak özel sektörde en az 3 yıl çalışmış olmanın getirilmesi de talepler arasında yer aldı. Bununla ilgili İŞKUR yetkililerinin de özel bir düzenlemeye hazırlandıkları öğrenildi. Bunun, İŞKUR’a kayıtlı olup da kendisine önerilerin 3 işi kabul etmeyen kişilerin artık kamuda görev alamayacağı yönünde bir mevzuat değişikliği olduğu belirtiliyor.

TOPLANTININ BASINA AÇIK BÖLÜMÜNDE KONUŞULANLAR

Toplantının basına açık bölümünde Hisarcıklıoğlu, gelir vergisi tarifelerinde düzenleme talebini yineledi. Kapalı bölümde ise işverenlerin özellikle istihdam konusunda çeşitli şikayet ve önerilerde bulunduğu kaydedildi.

Toplantıda işverenlerin işçi işveren davalarının tamamına yakınının işçi lehine sonuçlanmasından yakındıklarının altı çizilirken, 10 yıldan 5 yıla indirilen zaman aşımı süresinin 1 yıla düşürülmesi yönünde taleplerini ilettiler.

Kaynak:Ekonomim