Mehmet Şimşek'in yeni vergi listesi. Türkiye yüzyılı tam gaz

Mehmet Şimşek'in yeni vergi listesi. Türkiye yüzyılı tam gaz
AKP'li Hazine Bakanı Mehmet Şimşek döneminde, Savunma Sanayi'ne aktarılmak üzere yeni vergiler getiriliyor. Kredi kartı, tapu işlemleri ve araç satışlarına ek vergi uygulanacak.

Türk halkı, AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in döneminde bir kez daha yeni vergilerle karşı karşıya. Sinekten yağ çıkarma aşamasına geçen AKP, Savunma Sanayi'ne aktarılmak üzere yeni vergiler icat etti.

AKP vekillerinin TBMM'ye sunduğu yasa teklifi ile gelecek yeni vergiler, Savunma Sanayi Fonu'na ek gelir sağlayacak. 80 Milyar TL ek gelir hedeflenen teklif, Meclis'te kabul edilmesi halinde 1 Ocak 2025'te yürülüğe girecek.

İŞTE O VERGİ LİSTESİ

Teklif, kredi kartlarından, tapu işlemlerinden, araç satışlarından ve bazı ürünlerden alınacak yeni vergiler ve katkı payları içeriyor.

En dikkat çeken düzenleme, 100 bin TL üzeri kredi kartı limitine sahip kişilerden yıllık 750 TL katkı payı alınması.

Ayrıca, gayrimenkul alım satımlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer tapu işlemlerinde ise 375 TL alınacak. Noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 TL alınacak.

Sıfır araç tescillerinde 3 bin TL, ikinci el araç satışlarında ise 1.500 TL ücret talep edilecek.

Dronelar ve 5 bin TL üzeri kol saatleri yüzde 20 ÖTV kapsamına alınırken, 100 cm³ altındaki motosikletler de Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) tabi tutulacak.

te-mehmet-simsekin-yeni-vergi-listesi-turkiye-yuzyili-tam-gaz-001.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr