Hükümetin Planı Ortaya Çıktı: Milyonlarca Emekliye Kan Kusturacak Kulis!

Hükümetin Planı Ortaya Çıktı: Milyonlarca Emekliye Kan Kusturacak Kulis!
Ekonomim.com'un haberine göre kök maaş düzenlemesi Torba Yasa'ya Girmedi.

Memurların ve emeklilerin alacağı zam oranını belirleyecek 6 aylık enflasyon verisi 3 Temmuz'da belli oluyor.

Ekonomi kulisleri en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı ve kök maaşa düzenleme yapılıp yapılmayacağı haberleriyle çalkalanıyor.

Ekonomim.com'un haberine göre hükümetin özellikle vergi düzenlemeleriyle birlikte Meclis'e sunacağı torba yasa taslağına emeklilerle ilgili kök maaş düzenlemesi girmedi.

Bu da 10 bin TL altında maaş alan milyonlarca emeklinin sıfır zam alacağı anlamına geliyor.

Bu konuda son söz ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'da.

Maaşı 10 bin liranın altında kalan ve yaklaşık 3,6 milyon emekliyi doğrudan ilgilendiren kök maaş düzenlemesi, hükümetin temmuz ayında Meclis'e sunulmasu beklenen torba yasa taslağına girmedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 5 madde eklenirken, kamuoyunda kök maaş düzenlemesi yapılmaması halinde 10 bin TL altında maaş alan emeklilerin temmuz zammından yararlanamayacağı yönündeki eleştirilere rağmen, bu madde girmedi.

Kök maaşa zam hesaplaması nasıl yapılıyor?

Eğer kök maaşınız 8 bin TL ise ve tahmini 6 aylık enflasyon farkı yüzde 25 olarak açıklanırsa, en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL rakamı hiç artırılmazsa siz oransal zamdan faydalanamayacaksınız demektir. Çünkü sizin maaşınız 10 bin TL’ye tamamlanıyor. Bu durumda da 'sıfır' maaş zammı almış olacaksınız.