Dört ülkeye İstanbul'dan uçuşlarda vize şartı geliyor

Dört ülkeye İstanbul'dan uçuşlarda vize şartı geliyor
İstanbul Havalimanı'ndan Meksika, Panama, Kolombiya ve Venezuela'ya transit seyahat edecek 10 ülkenin vatandaşları için elektronik havalimanı transit vizesi şartı getirildi. Bu uygulamaya Hindistan, Afganistan, Nepal, Burkina Faso, Gine, Çad, Somali, Kamerun, Moritanya ve Yemen vatandaşları tabi olacak.

İstanbul Havalimanı’ndan Meksika, Panama, Kolombiya ve Venezuela’ya transit seyahat edecek 10 ülkenin vatandaşları, elektronik havalimanı transit vizesi şartı getirildi. Elektronik transit vizeye İstanbul aktarmalı Meksika, Panama, Kolombiya ve Venezuela’ya seyahat edecek Hindistan, Afganistan, Nepal, Burkina Faso, Gine, Çad, Somali, Kamerun, Moritanya ve Yemen vatandaşları tabi olacak.

Türkiye'nin düzensiz göç hareketlerinde geçiş ülkesi ve hedef ülke konumunda olması.

Özellikle Türkiye üzerinden transit hava yoluyla Orta ve Latin Amerika ülkelerine yönelen düzensiz göçmen sayısındaki artış nedeniyle sıkı denetimlerin gerekliliği.

Uygulama Detayları:

15 Nisan itibariyle başlayacak olan uygulama ile İstanbul Havalimanı'ndan bu ülkelere transit seyahat edecek yolcuların elektronik havalimanı transit vizesi almaları gerekecek.

Elektronik transit vizesi, Dışişleri Bakanlığının "evisa.gov.tr" portalından ücretsiz olarak çevrim içi olarak alınabilecek.

Yolcuların vize alırken kişisel bilgilerini, konaklayacakları adres bilgilerini ve bilet numaralarını doğru girmeleri gerekiyor.

Transit vize alan yolcuların çıktılarını yanlarında bulundurmaları bekleniyor.

Yolcular, vize kontrollerini İstanbul Havalimanı uluslararası transit yolcu geliş salonunun her iki kanadında bulunan vize noktalarından birinde yaptırdıktan sonra güvenlik kontrolünden geçip gidiş katına çıkabilecekler.

Bu uygulama ile Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesine katkı sağlanması ve uluslararası havacılık kuralları çerçevesinde denetimlerin sıkılaştırılması hedeflenmektedir.

Etiketler :