Hacker’lar 'köprü'leri kullanarak bu yıl 1.4 milyar dolarlık kripto para çaldı

Hacker’lar 'köprü'leri kullanarak bu yıl 1.4 milyar dolarlık kripto para çaldı
Blok zinciri analiz firması Chainalysis'in rakamlarına göre, hacker’lar bu yıl çapraz zincir köprülerini kullanarak yaklaşık 1.4 milyar dolar çaldı.

Farklı blok zinciri ağları birbirine bağlayarak ağlar arasında geçişi sağlamak ve hızlandırmak amacıyla kurulan kripto köprüleri, siber suçluların yeni hedefi haline geldi. Blok zinciri analiz firması Chainalysis'in rakamlarına göre, bu yıl çapraz zincir köprülerindeki ihlallerde yaklaşık 1.4 milyar dolar kaybedildi.

En büyük olay, popüler fungible token oyunu Axie Infinity'yi destekleyen bir köprü olan Ronin'den çalınan 615 milyon dolarlık rekor vurgun oldu.

10 saldırının 4’ü köprülere yapıldı

Geçen hafta da söz konusu köprü platformlarından olan ABD merkezli Nomad'a bir saldırı gerçekleştirildi. Sistemdeki hatalı bir kod kullanılarak gerçekleştirilen saldırı sonucu hacker’lar 200 milyon dolarlık kripto para çaldı. Blockchain analiz firması Elliptic'e göre bu, tarihteki en büyük 8’inci kripto para soygunu oldu. En büyük 10 saldırının 4'ü 'köprülere' yapıldı.

hacker.png

Kripto paraların kullanım alanıyla ilgili yapılan en önemli eleştirilerden birisi her önemli paranın kendi blokchain ağında işlem görüyor olması. Her projenin kendi teknolojisi üzerinde çalışması normal olsa da gerçek hayatta farklı sistemler arasında geçişin zorluğu sık sık yaygın kullanım önünde bir engel olarak gösteriliyor.