Günler sonra Bakan Elvan'dan ilk paylaşım: Herkes en iyi şekilde faydalanacak

Günler sonra Bakan Elvan'dan ilk paylaşım: Herkes en iyi şekilde faydalanacak
'İstifa edecek ve ya görevden alınacak' iddiaları dillendirilen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan TÜİK'in büyüme rakamlarını açıklamasından sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası’nın (MB) faiz kararı öncesi grup toplantısındaki "Faizi savunanla beraber olamam” açıklamasını alkışlamaması sonrası istifa edeceği ya da görevden alınacağı konuşuluyor. Elvan'ın Merkez Bankası kararının ardından yaşanan döviz krizi sürecinde de sessizliğini koruyup ortada görünmemesi bu iddiaları güçlendirdi. Günlerdir sessizliğini koruyan Lütfi Elvan Türkiye ekonomisinin 3. çeyrek büyüme rakamlarının açıklanmasından sonra sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisinin 3. çeyrek yüzde 7,4 oranında büyümesini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendirdi. Elvan "Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.

Elvan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Dış talebin verdiği önemli katkıyla 2021’in üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 7,4 oranında büyüdük. Ücretli kesimin milli gelirden aldığı payı artırmak için gerekli adımlar atılacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir"