Gözler Bu Listede Türkiye'yi Boşu Boşuna Aradı

Gözler Bu Listede Türkiye'yi Boşu Boşuna Aradı
Forbes dergisi tarafından 2024 yılının en güçlü turizm ekonomisine sahip ülkeleri güncellenmiş durumda. Listenin başında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yer alıyor.

ABD'nin bu konumu, dünyadaki prestijli şirketleri barındırması ve iş turizmi açısından önemli bir nokta olması nedeniyle sağlanmış durumda. Ancak ABD, deniz turizmi ve kafa dinleme gibi turistik faaliyetler açısından öne çıkmıyor.

Bunun yanı sıra Avustralya ve Brezilya gibi ülkeler, doğal kaynaklarıyla turizmde dikkat çekiyorlar. 2021 yılında listenin başında Japonya yer alırken, 2023 yılında bu sıralamayı Güney Kore'ye, 2024 yılında ise ABD'ye kaptırmış ve Japonya bu yıl üçüncü sıraya gerilemiş.

2024 Yılının En Güçlü Turizm Ekonomisine Sahip İlk 10 Ülke:

Amerika Birleşik Devletleri

İspanya

Japonya

Fransa

Avustralya

Almanya

Birleşik Krallık

Çin

İtalya

İsviçre

Türkiye, her yıl turist sayısında artış yaşamasına rağmen, bu listenin 29. sırasında yer alıyor. Ülkelerin bu listeye girmesinde iş gücü, doğal kaynaklar, havaalanları, kara ulaşımı ve limanlar gibi faktörlerdeki başarıları dikkate alınıyor.

Japonya, yine en güvenli ülke olarak seçilirken, ABD en güvensiz ülke olarak değerlendirilmiş.

Özet:

Forbes'un 2024 yılı turizm ekonomisi sıralamasında ilk 10'da ABD, İspanya, Japonya gibi ülkeler yer alırken, Türkiye 29. sırada bulunuyor. Bu sıralamalar ülkelerin turizm gelirine katkı sağlayan çeşitli faktörler üzerinden yapılmış ve güvenlik konularında Japonya en güvenli, ABD ise en güvensiz ülke olarak belirlenmiş.