‘Gelecek yıl küresel resesyon olabilir'

‘Gelecek yıl küresel resesyon olabilir'
Küresel ekonomi için görünümün nisandan bu yana ciddi şekilde karardığına işaret eden IMF Başkanı Georgieva, 2023’te resesyon yaşanması olasılığını göz ardı edemeyeceğini söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomi için görünümün nisan ayından bu yana ciddi şekilde karardığına işaret ederek, gelecek yıl küresel ekonomide bir resesyon yaşanması olasılığını göz ardı edemeyeceğini söyledi.

Son gelen ekonomik verilerin ikinci çeyrekte Çin ve Rusya gibi büyük ekonomilerde yavaşlamaya, daralmaya işaret ettiğini belirten Georgieva, "Riskler yukarı gitti, resesyon olasılığını görmezden gelemeyiz. 2022 zor bir yıl oluyor, 2023 belki çok daha zorlu olacak. 2023 yılı için resesyon riskleri arttı" dedi. Georgieva, IMF'nin önümüzdeki günlerde 2022 yılı için daha önce yüzde 3.6 olarak açıklamış olduğu küresel ekonomik büyüme tahminini aşağı yönlü revize edeceğini de belirtti.

Bu, IMF'nin 2022 büyüme tahmininde yaptığı üçüncü revizyon olacak. IMF'nin 2022 ve 2023 için küresel GSYH büyüme tahminlerini temmuz ayının son haftasında revize etmesi bekleniyor. Küresel ekonomi 2021 yılında yüzde 6.1 büyümüştü.