Garanti BBVA tarihinin en yüksek kârını elde etti

Garanti BBVA tarihinin en yüksek kârını elde etti
Bankalar, yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançolarını açıklamaya başladı. Bir önceki yılın ilk çeyreğinde 2,6 milyar dolar kâr açıklayan Garanti BBVA'nın bu dönemki kârı ise 3'e katlanarak 8,21 milyar dolara yükseldi.

Bankanın TL kredi büyümesi yüzde 17 artışla 309, 5 milyar TL’ye çıktı. Ortalama özkaynak karlılığı yüzde 19’dan yüzde 37,4’e, ortalama aktif karlılığı ise yüzde 2,3’ten yüzde 4,1’e yükseldi.

3 ayda 13 milyar lira faiz geliri

Bankanın ilk çeyrekte net faiz geliri 13,2 milyar TL oldu. 2021 ilk çeyrekte bu rakam 6,3 milyar TL olarak gerçekleşmişti.

Garanti BBVA, kârını çeyreksel bazda yüzde 107, yıllık bazda ise yüzde 206 oranında artırdı. Böylece banka bu çeyrekte tarihinin en yüksek çeyreksel kârını elde etti.

Hisseler için teklif yükseltti

Rekor kar sonrası BBVA, Garanti Bankası’nda kendisine ait olmayan hisseleri almak için yaptığı gönüllü alım teklifini 12,20 TL'den 15 TL'ye yükseltti.

Garanti BBVA tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre; Garanti hisseleri için gönüllü pay alım teklifinin geçerli olduğu son tarih de iki hafta uzatılarak 18 Mayıs olarak belirlendi. BBVA, elindeki hisseleri satmak isteyen yatırımcılardan olan talepleri 4 Nisan’da almaya başlamıştı. Açıklamada yeni ile eski teklif arasındaki 2.8 lira farkının, yeni fiyat açıklanmadan önce satmaya karar veren yatırımcılara da ödeneceğini belirtti.