Garanti Bankası'yla ilgili flaş adım! BBVA gönüllü paylarının hepsine talip

Garanti Bankası'yla ilgili flaş adım!  BBVA gönüllü paylarının hepsine talip
Garanti Bankası'nın %49,85'lik hissesini elinde bulunduran BBVA Yönetim Kurulu, Garanti BBVA'nın mülkiyetinde bulunmayan yüzde 50,15'lik gönüllü payların tamamına talip oldu.

İspanyol BBVA, Garanti Bankası'nın tüm hisselerini almak için harekete geçti. Garanti'den KAP'a yapılan açıklamada bu kapsamda gönüllü pay alım teklifi yapacak.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, finansal hizmetler şirketi Türkiye Garanti Bankası A.Ş. için yaklaşık 2,25 milyar euro (2,58 milyar dolar) için bir devralma teklifi başlatmaya karar verdi.

İspanyol bankası Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Garanti'nin kalan %50,15'lik hissesini satın almak için hisse başına 12,20 TL nakit teklif edeceğini söyledi. BBVA, Türk şirketinde zaten %49,85 hisseye sahip.

BBVA, anlaşmanın sermaye gücünün önemli bir ölçüsü olan adi hisse senedi 1. kademe tam yüklü oranından yaklaşık 46 baz puan eksiltebileceğini söyledi. İşlem ayrıca BBVA'nın 2022 hisse başına kazancını yaklaşık %13,7 ve hisse başına maddi defter değerini yaklaşık %2,3 oranında artırabilir.

BBVA, devralma teklifini 2022'nin ilk çeyreğinde kapatmayı bekliyor.

"Bu işlem muhteşem bir fırsat sunmaktadır"

Kararla ilgili açıklamada bulunan BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Torres Villa "Bu işlem, ülkenin en iyi bankasına yatırım yapmak ve hissedarlarımıza değer yaratmak için muhteşem bir fırsat sunmaktadır" dedi.