Faiz indiriminden seçim tarihi çıktı

Halk TV'de yayınlanan Seda Selek, Mehmet Tezkan ve İbrahim Kahveci'yi izleyiciyle buluşturan 'Neden Sonuç' programında Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı değerlendirildi. Kahveci, "Merkez Bankası'nın kararından anlamalıyız ki en geç 2022 sonbaharında seçim olacak" dedi.

Halk TV'de yayınlanan Seda Selek, Mehmet Tezkan ve İbrahim Kahveci'yi izleyiciyle buluşturan "Neden Sonuç" programında Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı değerlendirildi.

Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci kararı değerlendirerek bu kararın siyasi olduğunu belirtti.

Faiz indiriminin alelacele yapıldığını ifade eden Kahveci, "Bu balon 2022'nin başına kadar sürer" dedi. Seçmen üzerinde işsizliğin daha etkili olduğunu ve iktidarın borçla büyüyeceği değerlendirmesinde bulunan Kahveci, "Şu an alelacele balon yaratma ihtiyacı duyulduysa bunun, benim aklıma gelen, tek bir sebebi olur: Seçim. Muhtemelen, dün, Merkez Bankası'nın kararıyla seçim kararı verildi" şeklinde konuştu.

'2022'nin sonbaharına kadar bir seçim olacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD dönüşü uçakta verdiği mesajların da seçime yönelik olduğunu aktaran Kahveci, "Dün seçim startı verildi Türkiye'de" dedi.

Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indiriminin sonraki aylarda da devam edeceğini söyleyen Kahveci, bunun bir "yalancı bahar" yaşatacağını anlattı. Kahveci, bu "yalancı bahar"ın da zirvesini 2022'nin ortalarında, yaz aylarında, yapacağını söyleyerek, "Sonbaharda fatura ödemeye geliriz tekrar. Dolayısıyla, dün, MB eğer alelacele bir faiz indirim kararı verdiyse, anlayın ki, en geç 2022'nin sonbaharına kadar bir seçim olacak" dedi.