Merkez Bankası Başkanı görevden mi alınacak?

Ekonomist İbrahim Kahveci, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na ilişkin, "Çin'de dün yaşanan gelişme FED'i durdurabilir. Bu gelişme FED'i durdurursa, aynı gelişme Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nı da durdurur. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nı durdurursa, başkan durabilir mi?" ifadesini kullandı.

Ekonomist İbrahim Kahveci, Halk TV'de Neden Sonuç programında ABD Merkez Bankası'nın 22 Eylül'de, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın ise ayın 23'ünde vereceği faiz kararına dikkat çekti. Kahveci, "ABD Merkez Bankası, faiz arttırmayacak" diye konuştu.

'Merkez Bankası durursa, başkan durabilir mi?'

Çin'de yaşanan konut krizine dair yaşananların FED'i durdurabileceğini söyleyen Kahveci, "Bu gelişme FED'i durdurursa, aynı gelişme Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nı da durdurur. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nı durdurursa, başkan durabilir mi?" ifadesini kullandı.

'Naci Ağbal geri gelebilir mi?'

Kahveci, 'Naci Ağbal geri gelebilir mi?' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Birçok koltuk bekleyen insan ses çıkarıyor 'Beni gör' diye. Çok çok büyük bir kitle ise görev almak istemiyor. Her yeni göreve gelen, görevden ayrılanı aratıyor.

Bütün piyasaların kilidi 22'si ve 23'ü. Türkiye'de şu an ana trend şu. Merkez Bankası küçük de olsa faizi bir indirir. Sonra da başkan gider, yeni başkan onun yerine gelir. Şahap Kavcıoğlu, köşe yazarlığı yaptığı dönemde yazdıkları ile Merkez Bankası Başkanı olunca yaptıkları tam tersi.

Şimdi Naci Ağbal'a yeniden görev alması için o kadar isteklidirler ki ama Naci Ağbal kabul etmez."