Ersan Şen, açıklanacak asgari ücreti duyurdu: "Erdoğan 500 lira ekleyecek ve asgari ücret o rakama çıkacak"

Ersan Şen, açıklanacak asgari ücreti duyurdu: "Erdoğan 500 lira ekleyecek ve asgari ücret o rakama çıkacak"
Asgari ücretin ilan edilmesine günler kala, milyonlarca çalışanın gözü kulağı yetkiler tarafından yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda. Ünlü hukukçu Ersan Şen, Ankara kulislerinden aldığı net bilgiyi aktararak, asgari ücretin kaç bin TL'ye yükseleceğini duyurdu.

Üçüncü Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde milyonlarca çalışan, nefesini tutarak açıklanacak yeni asgari ücreti beklemeye başladı.

AKP tarafından gelen açıklamalarda asgari ücretin ilanının bu hafta içi itibarıyla tamamlanacağı belirtilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise bugün kamuoyu ile yaptığı paylaşımda "Henüz rakam netleşmedi" ifadelerini kullanmıştı.

"ASGARİ ÜCRET 19 BİN LİRAYA YÜKSELECEK"

Bakan Işıkhan'ın ifadelerine karşın çok sayıda gazeteci, Ankara kulislerinde netleştirilen rakamlar hakkında dikkat çekici ifadeler kullanmaya devam ediyor. Son olarak ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı bir canlı yayında açıklanacak asgari ücrete yönelik net ifadeler kullandı.

para5.jpg

Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Şen, uzman isimlerden aldığı asgari ücret bilgilerine göre şu ana kadar tarafların 18 bin lira üzerinde uzlaştığını duyurdu.

Şen, belirlenen bu rakama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 500 lira ekleme yapabileceğini belirterek, açıklanacak yeni asgari ücret için "18 bin ya da 18 bin 500 lira olacak" ifadelerini kullandı.

TOPLANTIDA BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET KONUŞULDU

Tahmini olarak asgari ücretin 18 bin 500 lira olabileceğini söyleyen Şen, ek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 500 lira eklemesinin muhtemel olduğunu vurguladı. Şen, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda 'Bölgesel Asgari Ücret' uygulamasının da gündeme geldiğini belirtirken, bu sistemin şu aşamada uygulanması için yeterli zamanın olmadığını ancak gelecek yıllarda gündeme gelebileceğini aktardı.

emekkk3-001.jpg

Etiketler :