Erdoğan'ın 'şifa' reçetesinin 4 kişilik aileye maliyeti: 4020 TL

Ekonomist ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı kerim Rota, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'şifa' diye önerdiği karışımın dört kişilik bir aileye maliyetini hesapladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Tokat ziyaretinde çiftçiler ile bir araya geldi. Bu görüşme Cumhurbaşkanlığı tarafından bugün yayınlandı. Çiftçiler, destek beklediği konuları, yaptıkları işten bahsettiler. Erdoğan çiftçilere beslenme tavsiyesinde bulundu. Akşamları manda yoğurdu yediğini belirten Erdoğan, “Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona çay biraz çay kaşığı kestane balı ve bir de içine yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Bakraç içinde geliyor” diye konuştu.

Erdoğan'ın çiftçilere verdiği beslenme önerisini Kerim Rota hesapladı. Rota'nın hesabına göre 4 kişilik bir ailenin Erdoğan'ın 'şifa' reçetesini uygulamasının maliyeti 4.020 TL'yi buluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 malzemeli 'şifa' reçetesinin malzemeleri kaliteye göre çeşitlilik gösteriyor. İşte 'şifa' reçetesinde kullanılan malzemelerin ortalama fiyatları:

1 kg Manda yoğurdu- 30-100 TL arası
1 kg Medine hurması 50-100
900 gram Kestane balı- 200 - 539
500 gram yulaf ezmesi 20 tl