Erdoğan'a Mektup Yazarak Yardım İstemişti! Sanayi Devi Battı

Erdoğan'a Mektup Yazarak Yardım İstemişti! Sanayi Devi Battı
Konya'nın sanayi devi Pakpen iflas etti. Şirket Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin en büyük kuruluşlarındandı.

Ekonomik krizden çıkamayan dev şirketler bir bir iflas açıklıyor. Son olarak Konya'da faaliyet gösteren sanayi devi iflas etti.

Konya'nın en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Pakpen, iflas etti.

Pakpen'in kurucusu merhum Mehmet Tuza, şirketin ayakta kalması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazmıştı. Mektubunda, "Ben ceketimi alıp çıkmaya razıyım, yeter ki burası üretime devam etsin" ifadelerini kullanmıştı. Ancak, bu çabalar devlet yetkilileri tarafından karşılık bulmadı.

pakpen-iflas.jpg

Pakpen, kapı, pencere, boru, bahçe ve PVC gibi bir bina için gerekli olan birçok malzemeyi bir arada üreten bir şirketti. Yıllık 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi ve günlük 1000 adet kompozit oda kapısı üretiyordu. Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 50’ye yakın ülkeye ihracat yaparak adını duyurmuştu.

Pakpen’in Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin girişinde yer alan fabrikası ve idari binası, Konyalı firma Bagen’e satıldı. Pakpen’den 1800 işçinin haklarını alamadığı belirtildi.

Şirket, 1989 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyordu.

Yeni sahibi BAGEN, hafif ticari araçlar, kamyon ve otobüsler için rot kolu, V-kolu, tork kolu, rotbaşı, stabilizer, tamir takımı, rotil, burç ve takoz gibi süspansiyon ve direksiyon parçaları imalatı yapan büyük bir ihracatçı firma olarak biliniyor. BAGEN, fabrikayı devralarak üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Bu satışla birlikte Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin girişinde yer alan fabrika ve idari bina, yeni sahipleri tarafından yeniden faaliyete geçirilecek.