Erdoğan neden 'Nas' dedi?

Gazeteci Mehmet Tezkan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü grup toplantısındaki konuşmasında faize ilişkin ifadelerinde "Bu konuda Nas ortada, Nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız" ifadesine ilişkin, "Faizi düşüren Merkez Bankası Başkanı'nı neden görevden aldın? Nas'ı o zaman bilmiyorlar mıydı?" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü grup toplantısındaki konuşmasında faize ilişkin, "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam." ifadesini kullandı. Erdoğan, bir ekleme daha yaparak, "Bu konuda Nas ortada, Nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız." dedi.

Gazeteci Mehmet Tezkan, Halk TV'de Seda Selek ile Neden Sonuç programında Erdoğan'ın bu ifadelerini değerlendirdi. Tezkan, eski Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın faizi düşürmesine rağmen görevden alındığını hatırlatarak, "Faizi düşüren Merkez Bankası Başkanı'nı neden görevden aldın? Niye kovdun adamı? Yerine getirdiğin kişi faizi çıkarttı. Nas'ı o zaman bilmiyorlar mıydı? Yeni mi söylediler Cumhurbaşkanına, kendisi İmam Hatip mezunu" dedi.

Tezkan şöyle devam etti:

"Bütün hikaye 128 milyar doların yarısını kim aldı, o para kimin cebine gitti? 6 liradan aldıkları dolar şu anda 10 lira. O paradan kim ne kadar kazandı, o parayı alanlar birilerine yüzde veriyor mu, siyasetin finansmanına harcanıyor mu bunların hepsi soru işareti... Polis yolladılar '128 Milyar Dolar Nerede' afişlerine. İddiaya göre deniliyor ki Naci Ağbal bunun üzerine gidip baktığı için görevden alındığı söyleniyor."

Ekonomist İbrahim Kahveci de, "Naci Ağbal faizi arttırdığı için değil, 128 milyar doların satışıyla ilgili biraz bilgi verelim dediği için görevden alındı" dedi.

'O zaman Nas yok muydu?'

Tezkan, "Bu cuma günü hutbe okunabilir mi? 'Faizler haramdır' diye. Doları 6 liralardan alanlar 5 bin lira kara geçtiler. Onlar faiz yemiş olmuyorlar mı?" ifadesini kullandı.

Kahveci, "2018 seçimlerinden sonra AK Parti döneminin en yüksek faiz artışı yapıldı. O zaman Nas yok muydu?" dedi.