ENAG'dan Erdoğan'a ayçiçek yağı yanıtı: Muhtarlar işine baksın izin verin biz takip edelim

ENAG'dan Erdoğan'a ayçiçek yağı yanıtı: Muhtarlar işine baksın izin verin biz takip edelim
Kadın muhtarlara seslenen Erdoğan ayçiçek yağı için talimat verdi. Kadın muhtarlara, "Depolarını bile takip edip ihbar edeceksiniz, gereğini yapacağız" dedi. ENAG yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy ise Erdoğan'a 'Muhtarlar köy işleriyle uğraşsın izin verin biz takip edelim' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın muhtarlarla yaptığı toplantıda yaşanan yağ krizinde muhalefeti ve marketleri stokçulukla suçladı. Erdoğan, kadın muhtarlara "Yağ meselesi çıkardılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı sorunumuz yok. Bunu muhalefet ülkemizi darda, zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor. Muhtarlarımızdan şunu istiyorum, marketlerde bakkallarda ayçiçek yağı var mı, yok mu? Gerekirse sizler İçişleri Bakanlığı'mız adına depolarını bile takip edip ihbar edeceksiniz, gereğini yapacağız. Sizler İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanının eli ayağısınız. Yani bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek bizim boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu, ayçiçek yağını, zeytinyağını stokluyorlar. Sonra yok diyerek böyle bir kampanyayı yürütüyorlar. Burada bir olacağız. Ahlaktan yoksun olanlara gereken dersi vereceğiz. İçişleri Bakanım ile dün bunu konuştum. Nerede bir stokçu var ise, ahlaksız var ise gerekeni yapacağız. Bunun hesabını verecekler." dedi.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "1. Yağ stokunu sorgulamak çok garip. Barkod ile saniyelik veri toplamak varken... 2. Verin grubumuza (@ENAGRUP) izni.... yapalım. 3. Yağ değil sadece, üretim sürecinin her şeyini takip edelim.. Muhtarlar da köyün işi ile uğraşsın.." dedi.