Emekliye Nisan'da, asgari ücrete Temmuz'da zam mı var? AK Partili Akbaşoğlu canlı yayında açıkladı

Emekliye Nisan'da, asgari ücrete Temmuz'da zam mı var? AK Partili Akbaşoğlu canlı yayında açıkladı
Milyonlarca emekli, maaşlarına seyyanen zam yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta sonu programlarını yakından takip etmiş, ancak beklenen 'müjde' gelmemişti. Emeklilerde ortaya çıkan büyük hayal kırıklığını gidermek için AKP'li siyasetçiler ileri tarihli vaatlerde bulunmaya başladı

AK Partili Emin Akbaşoğlu'nun canlı yayında yaptığı açıklamaya göre, hükümet seçimlerin ardından emekli maaşlarına zam yapmayı planlıyor. Akbaşoğlu'nun açıklamaları sandığa gitmeye bir hafta kala AKP cephesinde oylarında düşüş yaşamamak için vaat olarak görüldü

Meclis'in açılmasıyla birlikte, emeklilerin yaşadığı sorunların çözümü için adımlar atılacak. Bu adımların haziran sonu veya temmuz başında gerçekleşmesi bekleniyor.

nisan2.webp

Akbaşoğlu, emeklilerin ve çalışanların yaşam koşullarını iyileştirecek düzenlemelerin yapılacağını ifade etti. Bu açıklama, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağına dair spekülasyonları da beraberinde getirdi.

Akbaşoğlu, hükümetin emeklilerin yaşadığı zorlukları değerlendirdiğini ve 2024'ün "Emekliler Yılı" olarak ilan edildiğini belirtti. Meclis'in açılmasından itibaren, emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesinin gündemlerinde olacağını vurguladı.

nisan1.webp

Ayrıca, çalışanlar için de temmuz ayının önemli bir dönem olduğunu vurgulayarak, alım güçlerini artıracak adımların atılacağını dile getirdi.

nisan.webp

Etiketler :