Emeklilere Bayram İçin Flaş Haber! İkramiyeler Ne Kadar Artacak? Uzmandan Çarpıcı Rakam!

Emeklilere Bayram İçin Flaş Haber! İkramiyeler Ne Kadar Artacak? Uzmandan Çarpıcı Rakam!
Emekliler, Kurban Bayramı öncesinde 3 bin TL'lik ikramiyenin artırılmasını bekliyor. Uzmanlar, ikramiyenin en az 15 bin TL olmasını öneriyor. Hükümetin yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor.

2024 yılında emeklilerin gözü, maaş artışları ve bayram ikramiyelerinde. Türkiye'de enflasyon oranları yüksek seyretmeye devam ediyor. Emekliler, bu zor ekonomik şartlarda daha fazla destek bekliyor.

screenshot-7.png

EMEKLİLERE VERİLEN MAAŞ ARTIŞLARI YETERSİZ BULUNDU

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerin ardından emeklilere vaat edilen maaş artışı gerçekleşmedi. Temmuz ayında açıklanan kararla maaşlara yüzde 25 enflasyon farkı ekleneceği duyuruldu. Ancak bu artış, yalnızca kök maaşlara yapıldı. En düşük emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşın aylık gelirinde hiçbir artış olmadı. Yılın ilk ayında yapılan yüzde 49.25 oranındaki zam ise yüksek enflasyona rağmen sınırlı kaldı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan, yüzde 33.34 artışla 10 bin liraya çıkarıldı.

EMEKLİLER KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİNİ BEKLİYOR

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı statüsündeki 16 milyonun üzerindeki emekli vatandaş, Ramazan Bayramı'nın ardından Kurban Bayramı'nda da ikramiye bekliyor. Kurban Bayramı öncesinde 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi ödenecek. Aynı zamanda, emekli maaşları da 17-26 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

20211220-2022-emekli-maasi-aciklamasi-ssk-bagkur-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-668257-62cbe2c014e3f24713e6.webp

"İKRAMİYENİN ARTIRILMASI ELZEMDİR"

TGRT Haber'de konuşan İsa Karakaş, 3 bin liralık ikramiyenin yetersiz olduğunu belirtti. "3 bin lira ile emekliler çay, şeker ve çikolata dahi alamıyor. İkramiyenin artırılması elzemdir." dedi. Karakaş, ikramiyenin 2018 yılında ilk kez verildiğinde, 850 TL ile emeklilerin kurban alabildiğini ifade etti.

KANUN TEKLİFİNDE EN AZ 15 BİN LİRA ÖNGÖRÜLÜYOR

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Meclis'e verilen kanun teklifinde ikramiyenin en az 15 bin lira olması gerektiğini belirtti. "15 bin bile çok yüksek bir rakam değil. Ancak küçükbaş bir kurbanlık alınabilir. Kanun teklifini muhalefet verdi. İktidar da destekleyip en azından Kurban Bayramı’nda emeklilerimiz kurban kessin isteriz." ifadelerini kullandı.

285331.jpg

"BAYRAMDAN ÖNCE VERECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram ikramiyeleri için takvimin yakında açıklanacağını söyledi. "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak" dedi. Emekliler, yapılacak açıklamaları heyecanla bekliyor.